Ubicació: 

El Museu del Ter és un espai dinàmic instal·lat al costat del riu Ter al seu pas per Manlleu (Osona). Ofereix als seus visitants 1500 m2 d’exposicions i un gran nombre d’activitats per conèixer el singular procés d’industrialització d’aquest racó de la Catalunya interior i la biodiversitat dels rius mediterranis. Situat al Passeig del Ter núm.2, a l'antiga fàbrica de Can Sanglas, el Museu del Ter dóna testimoni de la vitalitat industrial del Ter mitjà, protagonista de la industrialització en dos dels sectors productius més representatius: el tèxtil i les construccions mecàniques.

El Museu del Ter també acullel Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM), dedicat l'educació i la sensibilització ambiental, així com a la custòdia fluvial i la recerca en rius mediterranis.

El museu forma part del sistema del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, una xarxa museística estesa per tot el país que vetlla per la conservació, el coneixement i la difusió del patrimoni industrial català.

El museu compta amb tres eposicions permanents: La fàbrica de riu, La societat industrial i Els rius mediterranis.

L'entrada general costa 4€ i tenen descomptes i ofertes d'acivitats per grups, famílies, empreses, etc.

Des del museu també es coordinen diferents rutes i itineraris entorn del riu i el patrimoni natural i cultural que l'envolta, com per exemple un itinerari amb audioguia per descobrir els millors racons de Manlleu.

Al web i a la botiga del museu també hi trobareu diferents recursos educatius ben originals.

També ofereixen visites teatralitzades per conèxixer de primera mà el museu i les seves col·leccions.

 

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí