El Museu del Ter

Divendres, 11 agost, 2017
Ubicació: 
Font: 
Web del Museu del Ter / PAS
Text publicat per: 
PAS

El Museu del Ter és un espai dinàmic instal·lat al costat del riu Ter al seu pas per Manlleu (Osona). Ofereix als seus visitants 1500 m2 d’exposicions i un gran nombre d’activitats per conèixer el singular procés d’industrialització d’aquest racó de la Catalunya interior i la biodiversitat dels rius mediterranis. Situat al Passeig del Ter núm.2, a l'antiga fàbrica de Can Sanglas, el Museu del Ter dóna testimoni de la vitalitat industrial del Ter mitjà, protagonista de la industrialització en dos dels sectors productius més representatius: el tèxtil i les construccions mecàniques.

El Museu del Ter també acullel Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM), dedicat l'educació i la sensibilització ambiental, així com a la custòdia fluvial i la recerca en rius mediterranis.

El museu forma part del sistema del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, una xarxa museística estesa per tot el país que vetlla per la conservació, el coneixement i la difusió del patrimoni industrial català.

El museu compta amb tres eposicions permanents: La fàbrica de riu, La societat industrial i Els rius mediterranis.

L'entrada general costa 4€ i tenen descomptes i ofertes d'acivitats per grups, famílies, empreses, etc.

Des del museu també es coordinen diferents rutes i itineraris entorn del riu i el patrimoni natural i cultural que l'envolta, com per exemple un itinerari amb audioguia per descobrir els millors racons de Manlleu.

Al web i a la botiga del museu també hi trobareu diferents recursos educatius ben originals.

També ofereixen visites teatralitzades per conèxixer de primera mà el museu i les seves col·leccions.