Missatge d'error

  • Warning: array_intersect(): Argument #2 is not an array a date_granularity_sorted() (línia 1554 de /var/www/elcami.3d7.odisean.com/var/www/sites/all/modules/date/date_api/date_api.module).
  • Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given a date_granularity_precision() (línia 1601 de /var/www/elcami.3d7.odisean.com/var/www/sites/all/modules/date/date_api/date_api.module).

El Campanar

Diumenge, 22 maig, 2016
Ubicació: 
Font: 
Raül Oltra Benavent
Text aportat per: 

Rep el nom oficial de plaça dels Sants Joans per bé que popularment és coneguda com plaça del Campanar, per motius obvis, com s’hi pot comprovar. Al segle XVI era coneguda per plaça Major, degut a la categoria i funció dels edificis que albergava, entre els quals podem destacar:

El campanar: Als peus de l’església s’enlaira la torre-campanar, composta de tres cossos i remat. Obra barroca del 1694 amb elements que perviuen del gòtic, cas dels arcs apuntats que formen el cos de les campanes, i detalls ornamentals renaixentistes, cas de les boles i pinacles.

No menys coneguda és la inscripció que figura a les seues parets i que en llatí ve a dir Pax et unió me fecerunt. La pau i la unió em va fer.