El bunker de L'Armentera

Dilluns, 28 agost, 2017
Ubicació: 
Font: 
Aarón Sánchez Tolosa i Jordi Blesa
Text aportat per: 
PAS

El niu de metralladores situat a L’Armentera correspon a la segona línia de defensa passiva de la costa. Representava la darrera defensa en cas que la primera (entre L’Escala i Sant Pere Pescador) caigués en mans de l’enemic. És un element estratègicament situat al costat de la carretera entre Sant Pere i L’Armentera.

De dimensions reduïdes, ha sobreviscut en mig d’un camp de cultiu, completament amagat durant la major part de l’any pel cultiu de blat de moro. La primavera és la millor època per visitar-lo, el trobem completament visible passant per la Carretera de Santa Cristina.

A pocs metres del marge, és de fàcil accés i es pot entrar al seu interior, format per tres galeries en forma de T irregular, vigileu amb el cap, té una alçada interior d’uns 110 cm. L’accés a cada galeria és independent, essent el cantó orientat a Sant Pere pescador el més pròxim a l’entrada (primera galeria a mà esquerra). L’accés a les altres dues ve condicionat per petita cambra interior, amb murs que separen el camí a les respectives zones de tir.

L’estat de conservació d’aquesta estructura militar és del tot excel·lent. L’interior resta totalment intacte, les galeries no presenten desperfectes atmosfèrics ni vandàlics.