Ubicació: 

El niu de metralladores situat a L’Armentera correspon a la segona línia de defensa passiva de la costa. Representava la darrera defensa en cas que la primera (entre L’Escala i Sant Pere Pescador) caigués en mans de l’enemic. És un element estratègicament situat al costat de la carretera entre Sant Pere i L’Armentera.

De dimensions reduïdes, ha sobreviscut en mig d’un camp de cultiu, completament amagat durant la major part de l’any pel cultiu de blat de moro. La primavera és la millor època per visitar-lo, el trobem completament visible passant per la Carretera de Santa Cristina.

A pocs metres del marge, és de fàcil accés i es pot entrar al seu interior, format per tres galeries en forma de T irregular, vigileu amb el cap, té una alçada interior d’uns 110 cm. L’accés a cada galeria és independent, essent el cantó orientat a Sant Pere pescador el més pròxim a l’entrada (primera galeria a mà esquerra). L’accés a les altres dues ve condicionat per petita cambra interior, amb murs que separen el camí a les respectives zones de tir.

L’estat de conservació d’aquesta estructura militar és del tot excel·lent. L’interior resta totalment intacte, les galeries no presenten desperfectes atmosfèrics ni vandàlics.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí