Ubicació: 

Antigament s’havia ballat a Cardedeu i ara sabem que fa 110 anys, un grup d’aficionats als balls i tradicions populars, es van proposar recuperar el Ball de l’Espolsada i que el varen ballar per Sant Joan del 1901. Va tenir tan èxit que ho varen repetir a l’any següent i va ésser filmat pel fotògraf Napoleó de Barcelona. Quan es va saber que la filmació es conservava, es va restaurar, però només se’n conserva la primera part del ball.
El moviment bàsic del ball és com si amb el peu es remogués la terra per a fer-hi un forat. Fa pensar que tindria relació amb la fertilitat de la terra i la fructificació de les llavors, suposició que seria coherent en el tipus de societat eminentment agrícola de l’època.
Es creu que el Ball de l’Espolsada va cambiar de nom al segle XVIII i es va anomenar Ball de Gitanes, que actualment encara es balla a alguns pobles del Maresme i del Vallès.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí