Aquesta petita i restringida finca està dedicada al cultiu de la vinya en alçada. Les seves vinyes plantades en feixes, es troben en un paratge natural idíl·lic a gairebé 1200 metres d’altitud, on es beneficien de la dolçor dels primers raigs de sol de tota la vall del sud del Principat. Plenes de sol durant el dia i de frescor durant la nit, es ralenteix de manera natural el procés de maduració i assegura que els raïms acabin desenvolupant al màxim el seu potencial aromàtic, per obtenir un vi d’una frescor sublim.

Però a més, per aconseguir un vi d’alta qualitat capaç d’expressar la mineralitat pròpia d’aquest terreny alpí de muntanya, en aquesta explotació tenim el compromís d’obtenir el millor fruit de les nostres vinyes, mimant i cuidant cada cep, per tal d’aconseguir trobar el seu equilibri natural. Per això practiquem des de l’inici del projecte únicament una agricultura ecològica amb trets biodinàmics, que ha obtingut d’ençà de la primera collita l’any 2009 i per primera vegada a Andorra, el label de qualitat biològic i ecològic certificat per la certificadora de reconeixement internacional ECOCERT i AMBICERT.

La nostra aposta varietal, el Riesling, s’ha aclimatat de manera excepcional a la finca, donant pas a vins on afloren amb plenitud les seves característiques organolèctiques i del terrer, en una dimensió de mineralitat i acidesa que desemboca en un vi capaç de despertar passions. L’ESCOL,  ,més que un vi és una experiència excepcional, elaborat únicament amb raïm de la propietat únicament de cultiu. És ecològic, collit a mà, i elaborat en plena finca. Tot un luxe per la set de coneixement de l’Alain Graillot, que més que un enòleg és un visionari amb ganes d’arribar a l’excel·lència dels processos d’enologia. Cerca exaltar els aromes originaris d’aquest petit país de muntanya, per crear un vi amb talent, vigorós, capaç remarcar la personalitat varietal i alhora oferir una delicadesa aromàtica i una mineralitat profunda d’aquest nou estil de vi, el vi d’alçada, per tal que pugui ser capaç de delectar els paladars més refinats. ,Viticultura ecològica

Varietats

 ,

Text: Vinyes Borda Sabaté

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí