Castell de la Morera de Montsant és un monument del municipi de la Morera de Montsant (Priorat), construït al segle XIII, i tot fa pensar que en el seu origen era un rafal sarraí o almenys n'hi hagué un dins el seu terme, que restà inicialment a mans de Bertran de Castellet i que el 1174 era una dominicatura de la reina Sança, esposa d'Alfons I. El lloc era un nucli que potser ja disposava d'una certa població abans del 1170, any en què Albert de Castellvell, amb el consentiment d'Alfons I, el va donar a Arnau de Salforès perquè el poblés i l'edifiqués. 

El 1218 el rei Jaume I va donar en concessió el castell a la Cartoixa de Santa Maria d'Escaladei, restant sota la seva propietat fins al 1835. Alhora, està documentat l'ús del mateix com a presó senyorial durant el segle XVII. És sabut també que l'any 1954 moltes de les pedres del castell ja en ruïnes foren utilitzades per arranjar carrers i alguna plaça del poble. Després de ser totalment enrunat a mitjans del S XX, el castell va ser reconstruït per l'ajuntament, per a donar-li un ús cultural. Actualment acull el centre d'interpretació Petjades Cartoixanes, que vol mostrar als visitants la vida quotidiana dels habitants de la Morera de Montsant sota el domini de La Cartoixa d'Escaladei.

Més informació a Wikipedia 

Horaris d'obertura del Centre d'Interpretació Petjades Cartoixanes, a consultar a l'Ajuntament.

 

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí