Ubicació: 

La casa Puig i Cadafalch és un edifici de 1917 obra de Josep Puig i Cadafalch, monument protegit com a Bé cultural d'interès local del municipi de Barcelona. Va ser el seu domicili particular, on va morir el 1956. És un edifici sobri, de la seva època groga, en què Puig dóna per superat el palau gòtic i el xalet centreeuropeu i busca un model més urbà i repetible d'habitatge domèstic.

 

Aquesta casa que Puig i Cadafalch reformà per encàrrec de la seva sogra, Dolors Montserdà de Macià, és al carrer de Provença, núm. 231.

 

En aquesta reforma, realitzada el 1917, es conservaren les tres plantes que ja eren edificades, sense afegir-ne cap més. La planta baixa va ser llogada per a establir-hi un comerç i els dos nivells superiors van ser per a les dues famílies: Puig i Cadafalch i la seva esposa ocuparen el segon pis.

 

Les reformes van consistir, fonamentalment, en l'ordenació de la façana amb un criteri unitari de senzillesa: un porxo de columnes a la planta baixa, un balcó seguit a la primera i un finestral exempt a la segona; la línia del teulat forma una cornisa i una balustrada amb pèrgola.

 

Pel que fa a la decoració, cal remarcar un estuc esgrafiat sobre el portal d'entrada; però no hi podia mancar una mostra de l'afició per les plantes de Josep Puig i Cadafalch, que va habilitar la terrassa com a jardí, ja que les seves dimensions ho permetien.

 

A l'interior, també s'hi feren reformes, de manera que els espais resultaren convenientment estructurats en funció de la vida professional, domèstica i social. Les dependències normals de l'habitatge se situaren a les crugies laterals: els dormitoris a l'esquerra, i el despatx, el menjador i els seus annexos a la dreta.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí