Bressol de la cervesa artesana

Dimarts, 22 setembre, 2020
Ubicació: 
Font: 
Viquipèdia, Ajuntament de Mediona, Mostra de Cervesa Artesana de Mediona

El boom de la cervesa artesana a casa nostra té el seu embrió a mans d'agossarats emprenedors que van posar fil a l'agulla en recuperar la manera casolana de fer cerveses. Un d'aquests projectes precursors el trobem a Mediona, a la cerveseria Ales Agullons. 

Una de les cerveseries artesanes pioneres de Catalunya. El Carlos i la Montse van començar a elaborar cervesa l’any 2000, i a partir del 2008 van començar a fer-ne distribució.

Ubicada en una masia amb un entorn molt agradable, la cerveseria, ofereix l'oportunitat de saber com s’elabora aquesta beguda i alhora, de tastar-ne les varietats que s’hi elaboren.

A partir del 2006 va néixer la Mostra de Cervesa Artesana de Mediona que organitzen cada any en col·laboració amb l'Ajuntament de Mediona. Cada any des d’aleshores, el segon dissabte de juny al nucli de Sant Joan de Mediona, s’hi apleguen cervesers d’arreu que ofereixen una gran varietat de cerveses artesanes. Els acompanyen parades de menjar, art, artesania i d’entreteniment i tot amenitzat amb música en directe. Tot un referent a casa nostra pels amants de la cervesa artesana.

A la terra del vi, la cervesa hi té un lloc privilegiat!