Ubicació: 

L’Associació « Fils et Filles de Républicains Espagnols et Enfants de l’Exode », en català « Fills i Filles de Republicans Espanyols i Infants de l'Exili » té com a objectius:

 ,

- Recuperar la memòria dels republicans espanyols a l’exili i particularment la de la Retirada.

 ,

- A més a més, fem moltes manifestacions culturals – recuperació de testimoniatges, conferències, exposicions, espectacles – i organitzem cada any una marxa simbòlica de la Retirada. Vam començar per una de les més emblemàtiques que és el camí que va de La Vajol a les Illes, que és per on van passar els Presidents Manuel Azaña i Lluís Companys el febrer de 1939. D’altres camins de la Retirada són: Portbou-Cerbère, Coll d’Ares – Prats de Mollo, La Jonquera – Le Perthus…

 ,

Quan és possible marquem els llocs de memòria amb plaques commemoratives, monòlits o escultures. Aquest treball de recuperació de la memòria de la Retirada ens ha valgut, l’any 2009, l’atribució de la Creu de Sant Jordi.

 ,

Dades de contacte: , www.ffreee.typepad.fr

A/e: ffreee.retirada@orange.fr

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí