Ubicació: 

Prop del poble hi ha diverses restes arqueològiques megalítiques dòlmens i menhirs - i una necròpoli hallstàttica (camp d’urnes) a can Bech de Baix, al peu de la carretera d’Agullana a la Vajol.

Apareix, en l’edat mitjana, com una dependència dels senyors del castell de Mont-Roig, situat en el terme municipal de Darnius, junt amb les Illes, Bosquerós, Sant Llorenç de la Muga i altres llocs, si bé alguns d’ells no passaren a dependre del castell de Mont-Roig fins al segle XVI.

Se sap també, que durant l’edat mitjana la Vajol pagava els delmes al bisbe de Girona. segons consta en document de l’època.

El sol fet que a la Vajol no hi hagués cap castell, sinó que fos una mera dependència del castell de Mont-Roig, explica la raó per la qual fou un lloc sense una història civil pròpia.

En canvi, la vida religiosa de la Vajol ens forneix més dades d’interès, per raó que, a la Vajol hi hagué, segurament des de temps antiquíssims, constituïda una parròquia, amb la seva església dedicada a Sant Martí.

En suma, es pot ben dir que las petita història del poble, s’ha desenvolupat a l’ombra de la seva església parroquial, que és, a la vegada, un dels punts de referència indefugibles de la seva vida social.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí