AE Sedis Bàsquet a la Seu d'Urgell

Dijous, 29 setembre, 2011
Ubicació: 
Font: 
David Vallvé

Els inicis del bàsquet a la Seu d'Urgell es remunten a l'any 1965 quan Francesc Font forma el primer equip sènior que, a partir de 1969, agafa ja el nom definitiu de Associació Esportiva Sedis Bàsquet.
Des d'aquells incís, amb tot just dos equips, el club ha anat creixent i enfortint-se fins , esdevindre el que és avui en dia: un referent en l'associacionisme del Pirineu i en l'esport d'àmbit català.
En l'actualitat, el club compta amb un equip sènior femení en la màxima competició estatal, la Liga Femenina i també amb un equip masculí en la lliga EBA, també d'àmbit estatal.
Aquests dos equips, els més representatius del club, estan acompanyats de 14 equips més d'equips de formació, tant en categoria masculina com femenina i una potent Escola de Bàsquet d'iniciació. En total, més de 300 esportistes, alguns dels quals participen en les màximes competicions catalanes de la seva categoria passegen el nom del Sedis i de la Seu d'Urgell arreu de Catalunya.
El projecte de AE Sedis Bàsquet es completa amb dos equips formats per nois i noies amb discapacitats psíquiques i de salut mental que també competeixen amb altres associacions d'arreu de Catalunya.
Aquesta estructura, de molt de mèrit en qualsevol entorn, es converteix en quelcom extraordinari en una ciutat de només 13.500 habitants i situada en ple Pirineu, a 200km dels centres econòmics, polítics i socials més importants del nostre país. Un petit miracle que es manté gràcies a la feina de tota la família de Sedis Bàsquet, jugadors, tècnics, directius i socis i al recolzament de les institucions i empreses col·laboradores que fan costat al Club.

Autor - David , Vallvé

Esports

Ajuntament de La Seu D’Urgell