Activitats Culturals a Ordino

Dimarts, 8 maig, 2012
Ubicació: 
Font: 
Pilar Andreu i Cèlia Morales
Text publicat per: 
PAS

El Cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges, organitzat de manera conjunta pel Comú d’Ordino i el de la Massana, reuneix l’especificitat del cinema de muntanya en totes les seves variants (escalada, alpinisme, esports d’aventura, etc.) i l’eclecticisme de les xerrades sobre viatges arreu del món. El cicle també inclou conferències, xerrades i debats en què participen els directors i els protagonistes de les pel·lícules projectades.

Amb l’arribada de l’estiu, la plaça Major d’Ordino esdevé l’escenari de les Nits Obertes, un seguit de concerts de tots els gèneres musicals que es fan alguns dimecres a l’aire lliure.

A la tardor, pren el relleu el Festival Internacional Narciso Yepes, que va néixer el 1983 impulsat pel mateix mestre i guitarrista. Fins al 1991 es feia a l’església de Sant Corneli i Sant Cebrià d’Ordino, però va canviar d’escenari el mateix any en què es va inaugurar l’Auditori Nacional d’Andorra. Aquest festival té la participació de grans músics del panorama internacional, alguns dels més populars han estat Yehudi Menuhin, Montserrat Caballé, Josep Carreras, Jean Pierre Rampal, Cristina Hoyos, Barbara Hendricks, la Scottish Chamber Orchestra, l'Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra i l'Orquestra Nacional del Capitol de Tolouse.