Capital

Superfície

296.40km²

Població

100 262hab.

Densitat

338.20hab/km²

Data Població

2014

El Baix Penedès limita amb l'Alt Camp pel nord; amb l'Alt Penedès i el Garraf per l'est; amb la Mediterrània pel sud, i amb el Tarragonès per l'oest.

L'actual comarca del Baix Penedès neix com a tal arran de la divisió territorial adoptada per la Generalitat de Catalunya l'any 1936. Juntament amb el Garraf i l'Alt Penedès forma el que s'ha denominat el Penedès històric. Aquesta regió natural i històrica s'integrava des del segle XIV fins al XVIII dins la vegueria de Vilafranca, de més gran extensió.

Tradicions: 

Medi i Paisatge: 

Etimologia del nom: 

Activitat econòmica: 

Informació Pràctica: 

Les comunicacions més importants són la carretera N-340, la comarcal C-51 (antiga C-246) (Valls-Vilanova), la TP-2125 (el Vendrell - Sant Jaume dels Domenys), la TP-2044 (el Vendrell - Sant Vicenç), i les autopistes A-7, A-2 i A-16 (anomenada Pau Casals). La comarca també disposa de dues línies de ferrocarril amb estacions a Cunit, Segur de Calafell i Calafell –per la costa–, i l’Arboç i el Vendrell –per l’interior–, que s’uneixen a l’estació de Sant Vicenç de Calders, a Coma-ruga, la qual tanca el vuit ferroviari català per la zona sud. El port de Tarragona està situat a 30 km, i els aeroports de Barcelona i Reus, a 57 i a 37, respectivament.

Consell Comarcal del Baix Penedès

Esteu aquí