Dissabte, 19 novembre, 2022 a Diumenge, 20 novembre, 2022

Aquest taller t'ofereix la possibilitat d'un canvi de software integral i gradual del teu mapa mental o de complementar-lo.
Com canviaria la teva visió i trànsit a través de la realitat si disposessis d'un mapa mental global?
Un model esfèric i dialèctic resulta pacificador en ser integrador de les contradiccions i en permetre la comprensió de per on transitem tant nosaltres com els altres en cada moment i situació de la vida, sense por ni rebuig. També permet traçar objectius de desenvolupament personal i col·lectiu, analitzar i equilibrar els diferents aspectes de la vida, d'un projecte, d'una organització, de la societat humana o de l'ecologia.

"Penseu sempre en gran en tot el que feu" (Lluís Maria Xirinacs). Pensar en gran sense por ni complexos és difícil sense una visió gran, sense un mapa global de la realitat i que sigui comú, atès que molts aspectes importants de la vida són d'àmbit col·lectiu i universal.

El taller consisteix en anar coneixent els diferents conceptes i àrees conceptuals de la realitat tot configurant cadascú manualment el seu model o mapa sobre una bola de porexpan, sobre la qual hi anem posant i comentant els diferents conceptes i les seves definicions curtes. L'explorarem tot seguint un dels múltiples i gairebé infinits trajectes de la realitat que ens permet el mapa: el camí a la plenitud individual, col·lectiva i universal:

Tot combinant introducció teòrica amb un enfocament pràctic i vivencial, cadascú podrà decidir lliurement si adopta aquest model com a propi per funcionar per la vida. Resulta molt estimulant aquest viatge a través dels diferents continents, regions i comarques de la realitat i veure la distància i relació que hi ha entre elles.

  • Quins conceptes resumeixen la dimensió mental-abstracta de la realitat i quins la realitat més concreta i pràctica? Quins la dimensió subjectiva i quins l'objectiva? Quins conceptes hi ha al territori dual i temporal del fenomen i quins a la dimensió més profunda, atemporal i no dual de la realitat?
  • Quin territori ocupen conceptes com l'art, la ciència, la mística, la felicitat, la plenitud, el món interior, el món exterior,... i tants d'altres?
  • En quina fase d'expansió de l'univers estem iquin és el seguent pas i repte evolutiu que tenim com a éssers, com a nació i com a humanitat?
  • Quins són els quatre pilars de la societat humana que ens caldria regenerar? 
  • Coneixem prou els diferents territoris de la realitat com per transitar-los sense neguit o per reconèixer-los? Ho podem fer sense un mapa comú?

Un mapa no és la realitat, ni ens diu on hem d'anar, però sense un bon mapa global es fa molt més difícil i feixuc transitar-la.

Taller adreçat a tota persona interessada, sense necessitat de coneixements previs, si bé aquest és el mòdul 2: cal haver assistit a la primera part que es va fer fa uns mesos o bé que escoltar prèviament el vídeo de la sessió anterior tot elaborant la primera part del propi model sobre en una bola de porexpan d'uns 20 cm de diàmetre (s'acostuma a trobar als basars). És un treball manual molt simple i amè. Als inscrits que no hagueu vingut a la sessió anterior us facilitarem l'enllaç al vídeo.


Organitza: PAS: Participació i Sostenibilitat - Amics del Camí
Facilitador: Lluís Planas (va estudiar el Globàlium durant 4 anys amb Xirinacs).
Aportació per l'activitat de dissabte i diumenge i pernoctació: 75 euros (socis del PAS: 50 €)
Els àpats se'ls autogestionarà el grup, dividint despeses.
Lloc: Lleida


Més informació introductòria del Globàlium:
https://www.elnegre.cat/valors-i-projecte/xirinacs/xirinacs-globalium/ (inclou un vídeo on Xirinacs introdueix el Globàlium i àudios de dos programes de ràdio que introdueixen el seu model)
https://www.lluismariaxirinacs.cat/wp/index.php/model-global/