Divendres, 28 octubre, 2022 a Dimecres, 30 novembre, 2022

La tardor és un temps que convida a deixar anar tot allò que ja no necessitem i que ens frena en el nostre camí de desenvolupament personal.
Uns dies per gaudir en grup de la natura amb dinàmiques diverses enfocades a l'estació de la TARDOR dins del camí de plenitud, el camí a la realització personal i col·lectiva.
Estones de meditació, passejades a la natura, salutació al sol matinal, moviment autèntic i altres dinàmiques. Gaudirem dels deliciosos menjars de la Plana, connectant amb els plaers i efectes dels aliments tardorencs en aquesta estació de depuració i alliberament.

Cada estació de l'any fem un retir o caminada seguint les quatre estacions d’aquest camí vital que es pot resumir en aquesta espiral:

PROGRAMA

Ens despertem amb la salutació al sol matinal i esmorzem.

Activitat: meditació, passeig a la natura o altres dinàmiques.

Dinar

Temps lliure.

Activitat: passeig a la natura i altres dinàmiques.

Sopar.


No cal tenir experiència en meditació. No és un retir de silenci, si bé el respectarem dins del possible.

Els inscrits rebreu un correu amb els detalls pràctics.

Datesdel divendres 28 d'octubre tarda fins diumenge 30 de novembre havent dinat.

Cuina casolana. Indiqueu-nos en el moment d'inscriure-us si teniu especificitats alimentàries.

Inscripció estada i activitats: 195€
Descompte socis del PAS-Amics del Camí: 185€
Inscripcions: elpas@elcami.org

Idioma de l’activitat: català.

Lloc: mas la Plana, Sant Joan d'Oló (Santa Maria d'Oló, Moianès): https://www.fundaciolaplana.org

Cooperació des de 1986

FacilitadorLluís Planas

 

 

 

 

Comentaris dels participants en retirs anteriors

Em sento profundament agraïda d'haver participat en aquest retir del Camí de Plenitud i falten paraules per expressar tot el viscut. Gràcies Lluís per acompanyar-nos a experimentar la saviesa primordial de la naturalesa, que ens ajuda a retornar a l'essència; ella ens reflecteix la plenitud que està al nostre abast si li obrim el cor i l'escolta profunda. Atresoro en el record els bonics espais d'exploració, escolta, respecte, apreci i connexió que s'ha creat en el grup, i també les fantàstiques col·laboracions amb Irehom, els potents moments musicals, les converses, les rialles, els silencis, les abraçades i tot el moviment vital i espontani que anava naixent. He vist meravellada com cada persona del grup anava connectant amb allò que que necessitava en el moment en què es trobava. Ha sigut una experiència integradora que m'ha portat a descobrir persones fantàstiques, projectes inspiradors i una connexió encara més íntima i conscient amb la Natura - interior i exterior- i especialment amb la Vida. Gràcies de tot cor, que l'espiral segueixi creixent amb força.

Margarida (Reus, Baix Camp)


Recordo el moment a primera hora del matí, al mirador sobre les muntanyes, amb l’aiguaneu que venia des de vés a saber on.
A la meva retina han quedat molts moments d’aquell fugaç cap de setmana. El foc, el paisatge, les cançons, la natura, les paraules del Lluís, les converses, la companyia… Però sobretot l’aventura, haver sortit de la zona de confort i haver furgat en el meu interior, crec que és el que ha deixat més petjada en el meu subconscient.

Joan C.
______________________________________________________________________

He sentit molta serenor i crec que en part és per aquesta dosi de calma i reflexió que vaig trobar al retir de la mà del Lluís i de tots vosaltres. El fet d’aturar-nos, escoltar-nos, reconnectar amb nosaltres mateixos, contemplar la natura, compartir i mirar-nos als ulls dels altres, m’ha donat força. L’estada va ser una vivència enriquidora, no tant a nivell individual, ja que jo entro i surto sovint de la meva zona de confort, com el que va representar com experiència col·lectiva amb gent que no coneixia i amb qui vaig connectar plenament. 

Diana D.
_____________________________________________________________________

Ostres, quina experiència! Encara estic sota l’efecte del retir. El lloc és meravellós, la naturalesa té una força impressionant, el temps d’hivern, boirós i humit, va acompanyar-nos tot el cap de setmana. El guiatge, extraordinari. El grup de gent molt, però que molt agradable.
Moltes gràcies per tot.

Manel (Barcelona)

______________________________________________________________________ 

Moltes gràcies per les fotos, els textos, la música...
Un retir ben profitós en bona companyia.
Bon aliment en tots els sentits.

Gemma A. 
________________________________________________________

Et volia agrair molt la teva tasca com a dinamitzador del retir del camí a la plenitud, donar-te les gràcies pel regal que conjuntament ens has donat. He tornat amb un esperit renovat, amb una llumeta interior que vull continuar mantenint i engrandint. Estic encara en un “núvol blanc” que vaig integrant dins meu i interioritzant un nou esquema mental, seguint les passes dins l’espiral per assolir la plenitud a través de les estacions de la natura universal dins meu.

Maria (Barcelona)

______________________________________________________________________

El retir ha estat súper interessant i profund. Especial menció a l’exercici d’un davant de l’altre mirant-nos als ulls una estona; he sentit que érem U i que l’energia fluïa circulant de l’un a l’altre. M’ha agradat molt experimentar-ho.
Gràcies, vida, Lluís, a la casa, el seu entorn i als companys, per aquest gran obsequi.

Anna Maria
_____________________________________________________________________

Moltres gràcies a tots els que feu possible aquest espai de convivència, treballeu i divulgueu aquest projecte tan enriquidor que transforma l’interior de les persones cap a una vida més plena, sàvia i feliç. L’espai, l’estada, la cuina, les xerrades, les activitats i el grup ha sigut molt potent. Tornaré! Moltes gràcies!

Carol (Barcelona)
______________________________________________________________________

El retir del camí a la plenitud va més enllà d’unes jornades de meditació. És un equilibri entre viure a fons la natura, experiències que juguen amb el silenci i la cerca del jo més interior, i una alimentació i ambient que ho reforça tot plegat.

Ferran (Sitges)

__________________________________________________________________________

Un cap de setmana molt intens i profitós.
M'he sentit molt contenta de ser partícip de l’empenta que transmeteu amb el retir, les activitats i els valors de fons, l'entorn. Increïble lo lligada que m'hi sento, no deixa de sorprendre’m.
Moltes gràcies pels vostres silencis i complicitats. Ens hem acollit l'un a l’altre i ens hem entès.
I sobretot gràcies Lluís per un retir, una porta oberta, una excusa per retrobar i conèixer el JO que tenia ben oblidat.
Espero retrobar-vos ben aviat!!
Tot lo bo i millor per tots vosaltres en aquest solstici que sembla ser tan prometedor,

Una forta abraçada,

Cati (Torroella de Montgrí)

______________________________________________________________________

Agrair-te de nou i felicitar-te per la iniciativa i creació d'aquest projecte, és un regal haver-vos conegut.
Ha estat un retir molt nodridor, molt bona companyia, un entorn natural fantàstic i cal remarcar el servei impecable de la casa oferint-nos el millor.
Penjaré algunes fotos.
Una abraçada i fins aviat!

Anna (Torroella de Montgrí)

______________________________________________________________________

Projectes bonics que val la pena conèixer, amb un preciós equip humà al darrere i una filosofia molt interessant. Un espai de desconnexió (o re-connexió) amb dies de meditació i caminades per les fantàstiques muntanyes del Ripollès, com feia anys que no feia.
Aventures i coneixences d’aquelles que queden guardades ben endins…

Joana

______________________________________________________________________

“Camí per despertar
silenci per alliberar,
descobrir al compartir,
deixar anar per enriquir.
Pas a pas,
pas del temps,
camí a l’origen,
sense finalitat ni fi.
Un racó aïllat
que et permet reconnectar
i pensar un món millor.”

Núria M. (Vic)

______________________________________________________________________

Fent el camí de plenitud, connectant amb tots els pobles de la terra i amb totes les
criatures de l’univers.

Núria L.

______________________________________________________________________

Un temps de retirada interior per connectar dins i fora, amb una mateixa i amb l’entorn i el comú.
La filosofia de vida del Xirinacs explicada amb la connexió a la natura i els cicles vitals de la terra. Espais de silenci on conéixer-nos des d’altres perspectives.

Gemma G. (St. Antoni de Vilamajor)

______________________________________________________________________

Molt més que un retir de meditació, és una experiència fantàstica on anem aprofundint en una nova manera d’entendre la vida. En Lluís ens guia sense cap tipus de dogmes, només amb la inspiració que ens dona la natura potent i màgica que ens envolta.

Jordi C.

______________________________________________________________________

Aquest recés ha estat una experiència molt més rica del que em pensava i, un cop finalitzada, aquesta sensació s’accentua encara més. Un equilibri entre reflexió, meditació, moviment, música i coneixement. Tot plegat en uns indrets màgics, amb molt bona companyia i amb una atenció esplèndida.
El guiatge per tot aquest camí és deliciós, i fa que un procés profund com el camí a la plenitud es faci planer, agradable i alhora intens i molt interessant.

Laura V.

______________________________________________________________________

Buscava fer recés, trobar el silenci i la pau envoltat de natura. I a més d’això, vaig trobar una nova manera de veure el món i l’univers, des de la mirada de comunitat i en clau catalana.
L’equip de la casa i en Lluís es donen perquè els participants al recés i al camí de plenitud se sentin molt a prop del cel i amb els peus a terra.
Descobrir part del llegat de’n Lluís Maria Xirinacs i sentir en la pròpia pell i l’ànima com va donar-se al seu projecte vital, al misticisme, a Catalunya i al coneixement lliure i democràtic ha estat molt gratificant. Em falten línies per abocar tot el viscut.
Aneu-hi i deixeu-vos portar…

Felicitats i endavant amb els projectes.

Mateu B. (La Garriga)