El Camí brancal de Vidabona
Un camí iniciàtic a la plenitud

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Observacions sobre la senyalització: 

Senyalitzat completament i repassat, en sentit bidireccional.

Informació del Tram
Marca: 
Brancal

Distància total: 
35.00km
Apte per bicicleta: 
Apte bici muntanya. Punts crítics: Del Negre al Pla de Cal Pegot: opció per pista. Del Pla de Cal Pegot a St. Amanç: pendents forts (opció pista fins a Coll de Jou). Pujada al Taga: pendent fort (opció Pista a St. Martí d'Ogassa).
Estat del tram: 
Trams senyalitzats
Accessible per persones amb mobilitat reduïda:: 
Tram no accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
Descripció general del tram: 

El Camí de Vidabona és un brancal del tram del Camí al Ripollès de 4 etapes que comença a Sant Joan de les Abadesses i acaba a Ripoll, transcorrent principalment per Ogassa. Es tracta d'un brancal singular dins del conjunt del Camí, ja que a més de passar per paisatges de gran bellesa i valor natural com fagedes, rieres, la Serra Cavallera, la Serra de Sant Amand o el Taga, i dels excepcionals continguts culturals (monestirs de Sant Joan de les Ab. i de Ripoll, esglésies romàniques d'Ogassa, mitologia, tradicions, etc.), és també un camí iniciàtic que simbolitza el camí a la plenitud individual i com a poble (simbolitzada pel Santuari de Santa Maria de Vidabona), lligant paisatges de gran bellesa i mites ancestrals (Comte Arnau, Guifré, Núria,...) i de nova generació (de Xirinacs i Ramon Llull).

 

La guia provisional d'aquest tram la podeu descarregar gratuïtament des d'aquesta mateixa pàgina (no està editada encara).

 

Forma part d'aquest tram l'alberg i centre d'activitats al mas El Negre (Ogassa), que va obrir les seves portes la primavera del 2015 i que és gestionat per la Fundació Vidabona en cooperació amb l'associació Pas-Amics d'El Camí.

 

Observacions logístiques

 

Aquest tram es pot enllaçar des del santuari de Vidabona amb el brancal de Núria i Montgrony, fent un total de 7 etapes.

Guia editada?: 
Grau de dificultat: 

En el seu conjunt, mig-alt degut al desnivell de dues de les 4 etapes, si bé es pot fer perfectament al ritme de cadascú, ja que les etapes no són gaire llargues. Per etapes:

Sant Joan de les Abadesses-Ogassa-El Negre (10 Km): mig-baix (pendent suau constant i trossos planers)

El Negre-Coll de Jou (9 Km): mig-alt (pendent suau fins al Pla de Cal Pegot; pendent fort en pujar a Sant Amanç. Baixada fins a Coll de Jou)

Coll de Jou-Taga (8 Km): mig (tot i el fort pendent, és poc tros i cadascú el pot fer al seu ritme sense problema. Forta baixada del Taga fins a St. Martí d'Ogassa). Passeig agradable fins al Pla de cal Pegot (amb una pujada assequible al final).

Pla del cal Pegot-Ripoll: baix (9 Km de suau descens)

Pertany al Gran Itinerari: 
Comarques: 
Establiments
Participa!

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.