El Camí brancal de la costa de la Marina

Municipis d’aquest tram

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Observacions sobre la senyalització: 

Tot i que encara no hi ha senyalització amb la marca d'El Camí, ressegueix de forma quasi contínua rutes oficials senyalitzades.  Trobareu detallada tota la documentació sobre la situació de la senyalització  el document corresponent   a sota de la introducció.

Avisos: 

El Brancal de la Costa de la Marina Alta connecta tots els pobles de la costa d'aquesta comarca amb el Camí troncal en una volta amb principi i final en Xàbia de 78 km en 5 etapes per camins de ronda i rurals, trams de roca, sendes i voreres.

Cada cap d'etapa té una oferta d'allotjament i els pobles tenen servei d’autobús regular; en el cas de Teulada i Calp, tant d’autobús com de tren (Tram Alacant-FGV).

Tret de l’etapa Nau – Moraira, tot es pot fer en bici, amb les adaptacions indicades a la fitxa d'etapes.

L’etapa de Moraira a Calp és fàcil, tret de la distància; per contra, Cap de la Nau – Moraira és de dificultat alta pel desnivell i l’alta exposició. La resta té un perfil mitjà, un desnivell moderat i una distància entre 15 i 18 km.

Eviteu caminar vora mar en dies de vent o pluja: resulta especialment perillós el tram del cap de la Nau a Moraira. La senda del Moraig al Llevant s’ha d’evitar si fa calor perquè hi ha un alt risc d’insolació. També cal prestar atenció quan creuem carreteres.

Per a informació detallada de distàncies, desnivells i qüestions pràctiques, consulteu la fitxa d’etapes.

 

Informació del Tram
Marca: 
Brancal

Distància total: 
77.60km
Estat del tram: 
Trams practicables amb GPS o sobre mapa (no marcats)
Descripció general del tram: 

 

Introducció

 

Acompanyat del batec de la mar i el sarau dels pobles mariners, omplim la retina del blau profundíssim de la mar fos amb el verd dels pins i el blanc dels pobles. Som en el punt més meridional de la mar catalana i encetem la ruta dels Blavets – com es diuen els de la Marina.

 

Descobrirem una costa ara íntima com enlloc, ara dramàtica com mai. De platges turístiques a cales recòndites i des de miradors enlairats i sendes tallades en el mateix penya-segat, podrem observar les moltes cares d’aquesta costa sovint suposada perduda al turisme, però encara plena de bellesa: la silueta enigmàtica del penyal d’Ifac davant les salines de Calp, els espadats calcaris del cap Blanc i la roca viva de la falla del Moraig, el grandiós parc forestal de la Granadella i les diminutes illes del Portitxol i del Descobridor.

Acabem la ruta pels camins i barrancs d’un rerepaís on els marges de pedra i les vinyes pugen fins a abraçar unes viles medievals encimbellades on la conjunció harmoniosa de pedra tosca, parets blanques i reixes de ferro forjat ens recorda vivament que som al cor de la Marina.

Pel camí podem gaudir del patrimoni històric de totes les èpoques: la vil·la romana dels Banys de la Reina; la pobla d’Ifac, el conjunt gòtic de Teulada i el monumental molí del Quisi del medieval; manta castells i torres bastits per combatre la pirateria del XVI; riuraus, masos i cases-cova del XIX; i els edificis avantguardistes dels setanta de Ricardo Bofill.

Local del Portixol

 Podeu trobar la traça al wikiloc

 Camí local de Ricardo Bofill

Guia editada?: 
No
Comarques: 
Etapes

Etapa 1

Xàbia - - Cap de la Nau
Distància (): 15.4 Dificultat :

Etapa 2

Cap de la Nau - - Moraira
Distància (): 17.4 Dificultat :

Etapa 3

Moraira - - Calp
Distància (): 15.4 Dificultat :

Etapa 4

Calp - - Teulada
Distància (): 15.1 Dificultat :

Etapa 5

Teulada - - Xàbia
Distància (): 14.3 Dificultat :
Participa!

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.

Agraïments: 

 Agraïm el seu treball en especial a Rafa, Biel, Juan i Maite de Xàbia,  a Vicent Noguera de Pedreguer la seua participació.