Viladecavalls

Coneix!

habitants: 
7.365
Superfície: 
20,1
Altitud: 
274

El terme de Viladecavalls, d’una extensió de 20,13 km 2 , és situat a l’W de la comarca del Vallès Occidental. Confronta al N amb el municipi de Vacarisses per la serra de Coll Cardús (turó de Can Ros, 628 m), el Mimó (623 m), el turó de les Guixeres (564 m); a l’E amb el de Terrassa pel torrent del Salt i pel camí romeu o antic camí ral; al S amb el d’Ullastrell, i a l’W, pel torrent de Sant Jaume, amb els d’Olesa de Montserrat i Abrera (del Baix Llobregat).

Solquen el terme la riera de Gaià i el torrent del Salt, situats a llevant, i el torrent de Sant Jaume, que forma el límit de ponent. Els accidents orogràfics més importants són la serra de Sorbet, en la qual hi ha emplaçat el poble de Viladecavalls; a l’E la serra d’en Turó i la d’en Colomines; al NW del cap del municipi, hi ha la serra de Can Trullars i al NE del terme, no gaire lluny de la caseria del Molinot, es troba el turó de la Barrumbina.

El terme comprèn el poble de Viladecavalls, cap de municipi, i les urbanitzacions de Can Corbera, Can Turu, la Planassa, Sant Miquel de Gonteres, Can Tries i el Molinot (compartida amb el terme de Terrassa), entre d’altres. El nom de Viladecavalls probablement s’originà pel fet que hi devia haver molts vilars o masies que es dedicaven a la cria de cavalls.

Escut: 
Etimologia del nom: 
El nom de Viladecavalls probablement s’originà pel fet que hi devia haver molts vilars o masies que es dedicaven a la cria de cavalls.

Viladecavalls és un municipi a l'oest de la comarca del Vallès Occidental , estès en la seva major part a la dreta de la riera de Gaià, fins a la seva confluència amb la riera de Sant Jaume (límit...

Les Festes tradicionals són celebracions ciutadanes vinculades amb la preservació del patrimoni cultural popular. A Viladecavalls, les festes i tradicions són presents a diferents èpoques de l'any. Destaquen les...

Participa

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.