Torroella de Fluvià

Coneix!

Comarca: 
habitants: 
711 (2016)
Superfície: 
16.95 Km²
Altitud: 
9 msnm

Gentilici: torrellenc i torrellenca

El poble de Torroella de Fluvià és el cap d'un municipi força extens que inclou també d'altres pobles. Està dividit en dos sectors o barris separats uns 300 metres: la Força a ponent i la Vila a llevant.

El barri de la Força és el més antic. Per restes conservades i per l'estructura dels carrers cal suposar que la Força era envoltada per un recinte emmurallat, potser del segle XII-XIII, de planta allargada i estreta. El carrer més important, anomenat també de la Força, centra el conjunt. Gairebé totes les façanes de les seves cases presenten porta i finestres de caràcter gòtico-renaixentista del segle XVI. Fora del barri de la Força, cal esmentar Ca l'Albanyà, que inclou una torre de planta quadrangular del recinte fortificat, i Mas Sastre. Fins a l'any 1929 s'hi conservava una petita capella, dedicada a sant Sebastià, que podria tenir origen romànic i que podria ser la primera parròquia del lloc.

L'element més important del barri de la Vila és l'esgésia parroquila de Sant Cebrià, edifici romànic tardà dels segles XII-XIII.

Escut: 
Mapa urbà: 
Enllaços: 

Foto església: mishelglaurent - Treball propi Fotos: Ajuntament de Torroella de FLuvià i Web Enciclopèdia.cat

Etimologia del nom: 
Torroella, en la documentació antiga apareix com a Torrecella (s.X) que significa torreta. Fluvià és el riu que passa pel terme.

L’església de Sant Tomàs de Fluvià és romànica, del segle XI. L’església romànica es creu que es va construir sobre les restes d’una capella anterior, dels segles VII-VIII, en el...

Participa

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.