Sant Pere Pescador

Coneix!

Comarca: 
habitants: 
2134 (2016)
Superfície: 
18.3 Km²
Altitud: 
5 msnm

Gentilici: santperencs i santperenques

Sant Pere Pescador s'estén al centre del golf de Roses.

El sector litoral de platja i aiguamolls i el tram del riu Fluvià, que travessa el terme, estan inclosos dins el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

És l'únic indret de la costa brava on hi podem trobar més de sis quilòmetres de platja verge de dunes i sorra fina.

Les principals fons d'ingressos de l'economia local provenen bàsicament de l'agricultura i el turisme.

Les terres planes i fèrtils es dediquen a conreus de regadiu com la fruita dolça gràcies als nombrosos canals que hi circulen i a la riquesa de les aigües freàtiques.

La poma és el principal element de producció agrària i s'exporta arreu gràcies a la seva reconeguda qualitat.

Sant Pere Pescador és el lloc idoni per fer tota mena d'esports. A les platges s'hi fan multitud d'activitats com: windsurf, vela o caiac.

Alhora, les grans extensions de zones verdes i boscoses ofereixen la possibilitat de practicar el senderisme, l'equitació o llargues passejades en bicicleta.

El pas del riu Fluvià dóna al municipi un paratge natural únic a on delectar-se d'un relaxant dia de pesca envoltat d'un entorn únic i singular.

Escut: 
Mapa urbà: 
Enllaços: 

Fotos: visitsantpere.com

Foto campanar: Jordi Dompènech i Arnau; foto senyal: Jordi Bordas, totes dues sota llicència.

Etimologia del nom: 
La primera vegada que apareix esmentat el municipi, ho fa amb l'antic topònim Villa Militiano. Es tracta de dos documents judicials promoguts pel comte d'Empúries, Gausbert, el 913 on hi deia: Villa Militiano quem vocat Sancto Petro, és a dir Vila Milicià anomenada Sant Pere. La gran influència del monestir de Sant Pere de Rodes, que comptava amb nombroses possessions al municipi, fou la causa que el nom del poble acabés derivant en el topònim de “Sancto Petro” al que s'afegeix el determinatiu Piscatoris, probablement per diferenciar-lo del monestir. A principis del segle XI el municipi ja és conegut amb la denominació de Sant Pere Pescador. Font: Viquipèdia

Descripció : Platja verge de sorra fina formant dunes de poca profunditat. Com accedir-hi : És de fàcil accés, s’hi pot arribar tant en cotxe, com a peu o bicicleta. Longitud : 6,3 Km. Serveis : Servei de vigil...

Participa

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.