Palau- saverdera

Coneix!

Comarca: 
habitants: 
1.456 (2020)
Superfície: 
16,4 km²
Altitud: 
78 m

Poble situat a cavall de la serra de Rodes i el paratge natural dels Estanys, amb un típic clima mediterrani sec, amb els estius calorosos i els hiverns suaus.
Palau-saverdera va estar ja poblada des de la prehistòria, i fruit d'això es conserven diferents monuments megalítics, així com les restes d'un poblat ibèric del Neolític. Altres punts d'interès de l'època romànica i medieval també expliquen l'arrelament històric de la població.

Des del municipi és possible apropar-se al paratge dels Estanys, incorporat dins el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Aquí es poden fer observacions ornitològiques, així com fantàstiques rutes i excursions a peu o en bicicleta.

Una altra opció és endinsar-se a la serra de Rodes, que forma part del Parc Natural del Cap de Creus. Des de les alçades d'aquesta serra, es pot gaudir d'impressionants vistes de tota la plana de l'Empordà i el golf de Roses.

Al nucli urbà, hi ha la torre del Rellotge, una antiga torre de defensa que es va construir per protegir el primer castell de Palau i que té al seu costat el castell dels Vilamarí, aixecat entre els segles XIV i XV. També és interessant l'església romànica de Sant Joan, així com l'edifici de la Cooperativa, construït el 1933 i que acull els productors d'oli de la zona.

El poble està a només 5 quilòmetres de les platges de Roses i a 19 quilòmetres de la capital de la comarca, Figueres, amb atractius tant importants com el Teatre Museu Dalí.

 

Escut: 
Mapa urbà: 
Etimologia del nom: 
Els llocs anomenats Palau solen tenir l’origen en una vil·la o casa fortificada i l’apel·latiu Saverdera s’explica per la muntanya de Verdera que domina per llevant el poble, amb la característica silueta del castell de Sant Salvador, ja al límit amb els termes de la Selva de Mar i del Port de la Selva.

Rutes suggerides

De Sant Pere de Rodes a Castelló d'Empúries (17.50km)
Participa

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.