Folgueroles

Coneix!

Comarca: 
habitants: 
2.298 (2016)
Superfície: 
10.96 Km²
Altitud: 
552 m

Gentilici:folguerolencs i folguerolenques

A les portes de l’espai natural Guilleries-Savassona, fronterer dels pobles de la Vall de Sau i del Collsacabra, Folgueroles ofereix un paisatge insòlit i privilegiat per als amants de la natura. Un indret ideal per a la pràctica d’esports a l’aire lliure: senderisme, BTT, escalada i una infinitat de possibilitats més.

No menys espectacular, el nucli urbà que manté l’estructura dels carrers i de les cases que segueixen vestint amb la pedra centenària pròpia de l’entorn, amb l’església parroquial que mostra element arquitectònics de diverses èpoques.  A Folgueroles les empremtes del fill il•lustre del poble, Mossèn Cinto Verdaguer, són visibles per tot el municipi. Com també ho és el pas de la cultura ibera amb la fortificació de Puigcastellet i el dolmen megalític, símbol pagà, que s’alça davant la capella de Sant Jordi.

Folgueroles compta amb un prestigi gastronòmic, amb un comerç proper i de qualitat, amb una desena d’entitats que conserven tradicions de segles passats i impulsen activitats modernes, en definitiva, serveis i organismes que reafirmen l’alt nivell de vida del poble i l’abanderen com a gran atractiu turístic.

Escut: 
Mapa urbà: 
Enllaços: 

Fotografies del web d'Osona Turisme i de Josep Bracons via Flickr sota llicència.

Etimologia del nom: 
Apareix en els documents antics com a Felecerolas (s. X) diminutiu plural de FILICARIA que vol dir ‘matoll de falgueres’.

Rutes suggerides

Passejant per la Plana de Vic (26.00km)
Descobrim Verdaguer (12.00km)

A uns 30 minuts a peu del centre de Folgueroles, seguint una pista forestal en direcció Nord-Oest, arribareu al petit turó de Puigseslloses carregat de significància històrica. En aquest emplaçament hi ha l'...

Participa

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.