El Pont de Suert

Coneix!

Comarca: 
habitants: 
2.500 habitants
Superfície: 
148,1 km²
Altitud: 
838 m

El Pont de Suert és la capital de l'Alta Ribagorça, rica en patrimoni cultural, etnològic i natural. Dins del municipi es troben un seguit de ponts per gaudir de diferents passejades al llarg del pas del Noguera Ribagorçana.
Situada estratègicament facilita l'apropament a punts de la geografia muntanyenca catalana, aragonesa i francesa: la Vall de Boí, la Vall de Barravés, la Vall de Llevata, la Vall Fosca, la Val d'Aran, la Vall de Benasc i la d'Isàvena.

La indústria hidroelèctrica ha estat des de mitjans del segle XX, el factor de desenvolupament econòmic ribagorçà i les centrals que contribueixen a l'augment de la població en aquesta zona de muntanya.

L'Església Nova dedicada a l'Assumpció data de l'any 1955, és la parada obligada per la seva característica estructura diferent i impactant en el nostre Pirineu. Els esports de muntanya, d'aigua dolça, els espais d'interès natural, el Centre de Fauna, la ruta de la fauna de Montiberri, els miradors i el romànic del s. XI-XIII fan del Pont de Suert un bon lloc de visita.

A Pont de Suert podeu trobar una àmplia oferta turística. Un entorn natural i paisatgístic de gran interès, possibilitat de practicar esports de muntanya, oferta de fires i festes interessants com la Fira de la Girella, Les Falles,.. I per descomptat el seu gran patrimoni cultural.

Escut: 
Mapa urbà: 
Etimologia del nom: 
El topònim El Pont de Suert té l'origen en el nom de l'actual despoblat de Suert (el pont, en basc antic). Així doncs, el nom actual de la vila significa, de fet, el pont del pont, i això és el que ens trobem dins del municipi, un seguit de ponts. Segons Joan Coromines, les paraules basques zubi (pont) i iri (poble) donen la forma Suert, documentada des del 955. Més endavant, es perd la consciència que Suert ja volia dir el poble del pont, i al segle XIII s'introdueix la fórmula, etimològicament redundant, d'El Pont de Suert.

L'ovella xisqueta o pallaresa és una raça d'ovella pròpia del Pirineu català, i concretament del Pallars i l'Alta Ribagorça. La raça deriva del tronc Ovis aries ibericus que alhora és...

Trepitgem, amb aquest nou tram del Camí, el primer bocí de la Franja de Ponent, des de Benavarri, la capital de la Ribagorça, per enfilar passa a passa cap al Pallars Jussà. Recosirem, d’aquesta manera, la partió administrativa d’aquestes dues...

Participa

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.