Temàtica: 
Ubicació: 

Francesc Bonafé Barceló: Botànic, poeta, folclorista i capellà (Biniamar, 1908-1994).

La seva tasca com a botànic destaca per la publicació de la Flora de Mallorca (1977-1980), que arreplega en quatre volums la riquesa botànica de l’illa. Com a poeta i escriptor, ha publicat Vols d’orenetes (1981). En l’àmbit del folklore, ha recollit mostres de la poesia popular mallorquina i d’altres caires de la cultura nadiua, que li han servit per a redactar un Diccionari mallorquí de dialectologia, etnologia, folklore, onomàstica i toponímia (1989). Ha rebut diversos premis de poesia, i els premis Ciutat de Palma de ciències (1970) i Alzina, del Grup d’Ornitologia Balear (1989) pel seu treball com a naturalista

Jaume Lladó i Ferragut: Historiador (Selva 1886 – Palma 1975)

Cursà els estudis de filosofia i lletres, secció d’història, a les universitats de Barcelona i València. Va esser nomenat cronista oficial de Selva (1937) i exercí d’arxiver de l’Ajuntament de Palma. Ordenà i publicà els catàlegs dels arxius municipals i parroquials de nombrosos pobles de Mallorca, a més dels arxius de cúries dels templers i hospitalers (1944), els de la Universitat Literària i els de l’Estudi General Lul·lià (1946) i els llibres i documents del Col·legi de la Mercaderia i del Consolat de Mar (1955). És autor de nombros articles, i membre de la Real Academia de la Historia (1959) i va rebre l’Encomanda d’Alfons X el Savi (1971). L’Ajuntament de Selva, li dedicà un carrer i creà un premi d’investigació amb el seu nom. A ses Salines hi ha una plaça que du el seu nom.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en Grup de Caminants

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca i a repassar-ne les marques.

 

Fes-te soci / padrí del camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

 

Fes-te amic del camí

Estigues informat de totes les novetats.