Temàtica: 
Ubicació: 

La Platja d'Espolla (o estanyol) és un sistema aquàtic singular a Catalunya.

És singular perquè és temporari, o sigui que no reté aigua de forma permanent sinó que resta sec durant llargs períodes, i també és singular perquè no s'alimenta de cap riu sinó de conques subterrànies. Aquests dos fets combinats, tot i ser propis de països mediterranis, el fan un cas rar a Catalunya.

 ,

L'aigua arriba amb prou força per arribar a omplir fins a 40.000m2 d'aigua, que desemboca al riu Fluvià saltant un desnivell d'uns 80m. Aquest fet, junt als llargs períodes de sequera fa que no puguin arribar-hi altres espècies de peixos o depredadors, fet pel qual la fuana de l'estany (amfibis i invertebrats) estan relativament protegits en aquest sentit.

Un dels animals curiosos a tenir en compte són els Triops cancriformis, uns crustacis de notable interès naturalístic.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí