- Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris
Temàtica:
Ubicació:
Capella de sant Sebastià
La capella de sant Sebastià es troba dins la vila de Maçanet. Data de finals del s. XVI. La capella es va construir després del brot de pesta del 1589-1592, al seu patró, mitjançant aportacions populars. Es creu que originàriament l'edifici era més baix perquè la capella actual correspon a una reforma del s. XVIII.
Castell de Cabrera
Es troba encimbellat damunt d'un gros penyal rocós, situat al nord-est del terme, a 850 metres d'altitud. Del castell en resten escassos vestigis, reduïts a una cisterna i alguns murs de poca alçada molt reduïts. Està datat al s. XI.
Església de sant Briç
Sant Briç de Tapis s'esmenta per primera vegada en un document datat de l'any 954, quan el comte Guifré de Besalú la cedeix al monestir de Sant Pere de Camprodon. L'estructura original del temple no està del tot clara, algunes fonts afirmen que el que avui és la capçalera, originàriament va ser la nau i que l'absis preromànic ha desaparegut.
Església de sant Martí de Maçanet de Cabrenys
L'església de Sant Martí, del segle XII o XIII, pertany al romànic tardà. Està formada per una sola nau rectangular coberta per una volta en arc ogival i per un absis semicircular cobert d'una volta en forma d'ametlla. El portal està format per un timpà voladís llis de quatre arcs i d'una arquivolta, la porta, de fusta, està decorada amb forjats característics de l'època.
Església de sant Miquel de Fontfreda
El temple apareix documentat per primera vegada l'any 1115, quan va ser cedit al priorat de Santa Maria de Lladó. Al segle XVII va perdre la condició de parròquia, convertint-se en sufragània de Sant Cristòfol dels Horts. L'església va restar abandonada durant molts anys i es va enfonsar la coberta. Entre 1973-75, per iniciativa particular, fou restaurada i s'hi restablí el culte.
Església de sant Pere dels Vilars
El temple encara conserva la capçalera preromànica, edificada durant el segle X. L'absis té la planta trapezoïdal i està cobert amb una volta de canó lleugerament ultrapassada perquè els murs no es van calcular adequadament per a la seva càrrega. Per aquest motiu es van haver de reforçar amb estructures de ferro a l'època moderna. Un arc de mig punt adovellat i lleugerament ultrapassat uneix l'absis amb la nau
Menhir de la Pedra Dreta
Des de l'època prehistòrica hi ha un menhir al paratge conegut com el Pas de les Llebres. Aquest menhir té una llegenda, coneguda com la de 'la pedra del diable', segons la qual una noia va fer un tracte amb el diable, perquè construís un pont. El pont no es va poder acabar perquè li faltava una pedra i aquesta pedra, com podeu imaginar, es troba a Maçanet.
Nucli antic
El casc antic de Maçanet està format pel nucli original emmurallat, que va ser l'origen de la vila. Podem destacar la plaça del Castell, les restes de la muralla, la Barra de Roldan, la presó medieval i l'entramat de carrers i carrerons. Dins el nucli original podem destacar l'església de Sant Martí i la Societat La Pau.
Santuari de la Mare de Déu de les Salines
El Santuari a la Mare de Déu de les Salines compta amb una capella, un petit refugi lliure i un restaurant. Situat en un indret privilegiat gaudeix d'unes vistes espectaculars de la comarca.