Ubicació: 

Arenys de Mar és un municipi jove. Té tan sols 400 anys d'història, que comparats amb altres municipis propers, fa que sigui un poble jove. Però, això no vol dir que no estigui ple de llocs interessants per visitar, com:

Edifici Xifré i jardins
Edifici neoclàssic construït com a hospital per a pobres per l’americano Josep Xifré i Casas entre 1844 i 1846. A l’interior es conserva el seu mausoleu. L’edifici és avui d’ús municipal.

Centre Cultural Calisay
Situat en un antic molí fariner, l’edifici va ser ampliat a principis del segle XX, en estil neogòtic, per produir el licor d’herbes Calisay. Actualment és el Centre Cultural municipal.

Museu Marès de la Punta
Antic hospital de Sant Jaume (s. XVII), el museu conserva una de les col·leccions de puntes de boixet i a l’agulla més importants d’Europa, donació de l’escultor i col·leccionista Frederic Marès.

Museu Mollfulleda de Mineralogia
Edifici del segle XVIII en el que el 1779 es va fundar l’Escola Nàutica d’Arenys de Mar. El museu acull una important col·lecció de minerals catalans i d’arreu del món, donació de Joaquim Mollfulleda.

Cementiri municipal
Construït entre 1865 i 1867, acull mausoleus realitzats per destacats escultors catalans com Venanci Vallmitjana, Josep Llimona o Frederic Marès. El poeta Salvador Espriu, enterrat aquí, el convertí en el mític cementiri de Sinera.

Mercat municipal
Construït entre 1925 i 1929 per l’arquitecte Ignasi Mas, l’edifici té una façana de maó vist, amb grans finestrals i coronada per vuit pinacles de pedra treballada.

Església de Sta. Maria
Construïda entre finals del segle XVI i començaments del XVIII, conserva a l’interior un espectacular retaule, obra de Pau Costa (1706-1711), màxim exponent del barroc català. Visites guiades al retaule, disponibles de dimarts a dissabte, de 10 a 12 h. (A partir de 3 persones. A concertar a l'Oficina de Turisme).

Ajuntament
Hostal i forn de pa des del segle XVII, a partir de l’any 1773 es va convertir en la seu de l’ajuntament. A l’Oficina d’Atenció al Ciutadà es poden veure rajoles de mostra antigues.

Torres de defensa
Construïdes amb pedra al llarg del segle XVI per defensar el poble de les incursions pirates, actualment només se’n conserven tres.

Edifici del Mont Calvari
Edifici d’estil castellà construït al voltant d’una antiga ermita (s. XVI), dedicada al Crist del Calvari. S’aixeca entre el turó del Mal Temps, un bell mirador sobre la mar, i el port.

El Port
Construït a principis del segle XX, és el símbol d’unió d’Arenys amb el mar. A més de la seva àmplia oferta lúdica, esportiva i gastronòmica, cal destacar la subhasta de peix.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en Grup de Caminants

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca i a repassar-ne les marques.

 

Fes-te soci / padrí del camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

 

Fes-te amic del camí

Estigues informat de totes les novetats.