Ubicació: 

L’església de Sant Joan de Sispony va ser construïda al segle XVII, concretament l’any 1641 si es tenen en compte les inscripcions conservades sobre la porta del temple. L’edifici barroc actual reemplaça una església romànica que era coneguda com a Sant Joan Vell. La planta és rectangular i té una petita construcció adossada que fa de sagristia. A l’interior hi ha un cor de fusta situat als peus de la nau i una capçalera tancada amb una reixa de ferro, també un altar de cuir treballat amb repujats i policromat i dues talles: una de gòtica de sant Joan i una altra de barroca de la Mare de Déu. S’hi poden contemplar, a més, unes pintures murals del segle XIX de Josep Oromí.

La Casa Rull de Sispony (segle XVII) va ser una de les cases més riques de la parròquia de la Massana. Partint de la idea de l’Itinerari de l’Hàbitat Rural (en què les cases ens ensenyen la relació de les persones amb el territori, la societat i la cultura que les envolta), s’ha convertit la casa en museu. Recull el testimoni de la manera de viure a Andorra a final del segle XIX i principi del XX, quan la societat bàsicament encara era agrícola i ramadera i vivia en un entorn dur, un clima extrem i amb un alt grau de precarietat en les comunicacions. Sota el seu sostre hi han viscut hereus i pubilles, cabalers i cabaleres, mossos i criades, i la casa ha estat testimoni de les necessitats canviants de la societat i, per tant, també de la família que l’habitava, la família Perich. Actualment disposa d’aquests espais (els quals s’han adaptat a les edats de la vida d’una persona): una planta baixa, dos pisos i un cap de casa, on podem veure l’assecador i l’emmagatzematge d’aliments. Tot i haver estat una casa rica no hi ha grans luxes, cosa que mostra la necessitat de la practicitat en un ambient dur i hostil com era el territori de muntanya fa un temps.

Per a més informació i reserves: (+376) 839 760, www.patrimonicultural.ad i reserves.museus@andorra.ad

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí