Temàtica: 
Ubicació: 

És una iniciativa del Govern de Catalunya mitjançant el Consorci del Montsec, aprofitant unes característiques úniques per a la instal·lació de l’Observatori Astronòmic del Montsec i del Centre d’Observació de l’Univers. En particular, la baixa pluviometria (inferior a 500 mm/any), humitat moderada, un percentatge elevat de nits serenes i el cel lliure de contaminació lumínica el feien un emplaçament adient.

Centre d’observació de l’univers.

És un gran multiespai lúdic amb l’objectiu de convertir-se en el centre de referència de la docència i divulgació de l’astronomia i la geologia a Catalunya. L’Ull del Montsec, una instal·lació única a tot l’Estat que és alhora un planetari digital multimèdia i una plataforma per a l’observació del cel en directe, el Parc de Telescopis, espai reservat a l’observació del firmament, tant nocturn com diürn, i format per dos edificis amb cúpules d’observació que contenen dos telescopis automàtics, un celòstat per a l’observació solar i un conjunt de telescopis portàtils.

Observatori Astronòmic del Montsec.

Constitueix el vessant científic del Parc Astronòmic del Montsec i el seu propòsit és bàsicament la recerca i la formació universitària en l’àmbit de l’astronomia i l’astrofísica. Se situa a l’est del pic de la Corona del Montsec d’Ares, a 1570 metres sobre el nivell del mar. Consta d’un edifici d’observació i una cúpula de 6,15 m de diàmetre que conté el Telescopi Joan Oró, un telescopi robòtic de 80 cm de diàmetre, el més gran i tecnològicament avançat de Catalunya, que es pot controlar des de qualsevol lloc del món a través d’Internet.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en Grup de Caminants

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca i a repassar-ne les marques.

 

Fes-te soci / padrí del camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

 

Fes-te amic del camí

Estigues informat de totes les novetats.