Ubicació: 

Dels dolços, licors i d’altres llepolies tradicionals de la rebosteria xabienca que hem heretat dels nostres avantpassats podem dir que és molt i variada i senzilla en la seua elaboració i simplesa i austeritat en els seus ingredients en els que bàsicament son farina, ous, sucre, oli i ametlla, carabassa o qualsevol altre ingredient que dóna el temps: panses, figues, moniatos, etc.

Parlar de dolços és parlar també de festa, qualsevol esdeveniment, festivitat o acte social està intrínsicament lligat a un tipus de dolç. Així tenim per Nadal: torrons, pilota dolça, pastissets d’ametlla, d’anís, de sagí, per Reis: casca de Reis, per Dijous Sant: sopada d’ametlla, per Pasqua: mones, panous, per Santa Llùcia i San Josep: bunyols, per San Blai: rotllets, per a bodes, batejos, comunions o celebracions de sants la famosa tortada ben carada amb merengue. I continuem amb una llista innumerable de pastes: mantecats, magdalenes, ametllats, rosegons, coquets, panfígol, rovells, pastissos, tortades, bescuits, braç de gitano, coca maria, coca amb pansa, sense oblidar-nos de les melmelades, confitures, begudes refrescants: orxata, aigua amb llima i, per acabar, no podien faltar els licors: raïm amb aiguardent, herbero o la mistela, que fan el complement especial per acompanyar a tan delicioses llepolies.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí