Missatge d'error

  • Warning: array_intersect(): Argument #2 is not an array a date_granularity_sorted() (línia 1554 de /var/www/elcami.3d7.odisean.com/var/www/sites/all/modules/date/date_api/date_api.module).
  • Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given a date_granularity_precision() (línia 1601 de /var/www/elcami.3d7.odisean.com/var/www/sites/all/modules/date/date_api/date_api.module).

L'Església dels Sants Joans

Diumenge, 22 maig, 2016
Ubicació: 
Font: 
Raül Oltra Benavent
Text aportat per: 

D’època barroca en  general, combina diferents estils artístics. De tal manera que podem trobar una pervivència del gòtic amb aplicació d’elements del renaixement, sobretot de caràcter decoratiu.

El temple presenta una nau única, d’ampla planta rectangular, amb capelles laterals entre contraforts. Presenta una coberta de volta de creueria simple en els tres primers trams, de tercelets al creuer i estrellada al presbiteri. Este tipus de creuer és l’exemple de la forta perduració del gòtic en terres valencianes.

De l’ornament interior destacaríem els taulells de ceràmica valenciana de la capella del sagrament o transaltar representant els emblemes característics del Patriarca.

D’altre element destacable seria el retaule sobre la porta de la sagristia, pintura del s. XVII, que representa la Mare de Déu entregant l’escapulari. I a l’interior mateixa d’esta dependència una pintura al fresc representa l’arcàngel S.Gabriel orlat d’un medalló. Segle XVIII, amb característiques decoratives del rococó.

La capella de la comunió del segle XIX, d’estil academicista, presenta interessants pintures en la cúpula, tot i que en lamentable estat. Els murals laterals són dels anys seixanta, obra de M.Vaquer.

Pel que fa a les portes hem de destacar la portalada lateral, obra característica del renaixement italià. Construïda al 1596, presenta un arc de mig punt entre columnes d’estil jònic i elements decoratius del plateresc. És en esta construcció on l’edifici segueix la moda arquitectònica de l’època, el renaixement, front al tradicional gòtic.

La portalada dels peus presenta una obertura adintelada sobre un arc de mig punt i una façana en forma de mur decorada amb elements barrocs i renaixentistes.