Ubicació: 

Aquesta almàssera ha estat en funcionament de manera ininterrompuda des de fa més de 125 anys, passant per quatre generacions dins de la mateixa família. Obté l’oli de manera completament natural i per premsat en fred sense cap tipus de procés químic.

L’oli extrau sense calentar la pasta ( la pasta es l’oliva xafa abans de premsar-la, tenint l’oli, el pinyol i la morca.) per tant aquest oli és el suc de l’oliva conservant totes les qualitats. Aquest procés s’anomena premsat en gelat.

La casa de l’almàssera és d'estructura clàssica de la vall, l’entrada ampla per a que pugen entrar els carros, a dreta i esquerra les habitacions, desprès la llar i el celler, la cuina, l’Almàssera i l’hort.

La família Alberola va comprar l’Almàssera en 1850 però abans ja era, sent el seu funcionament manual que a l’arribada de l’electricitat fou substituïda per maquinaria, següent encara l’autèntica. Destaquen d’aquella època les pedres de molta, mogudes antigament per força d’un burret o matxo (queda l’espai per on rodava), i hui per un motor al pis superior. La resta de maquinaria va ser comprada als anys 40 a fundicions alcoianes, com les premses i les bombes hidràuliques.

Esta Almàssera cada vegada té més clients. La gent està més conscienciada de fer-se el seu propi oli.

Té dos característiques diferenciadores: Una, no es mesclen qualitats, i dos, es de premsa en gelat.

En aquesta Almàssera a cada llaurador li se extrau el oli de manera totalment a part de la resta de llauradors per lo tant la qualitat de oli dependrà de cadascú. Si utilitzes productes químics, si regues molt les oliveres, si portes les olives en males condicions, tot açò influirà negativament nomes en el teu oli i no en el de tots, així com la rendibilitat que tant canvia de unes partides a altres.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en Grup de Caminants

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca i a repassar-ne les marques.

 

Fes-te soci / padrí del camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

 

Fes-te amic del camí

Estigues informat de totes les novetats.