Ubicació: 

Sant Julià de Cabrera és un veïnat molt disseminat, que pertany a l'Esquirol, situat al peu de la serra de Cabrera, format per masies aïllades, agrupades al voltant del que va ser la seva parròquia: l’església de St. Julià de Cabrera i del Prat de St. Julià.

L’església de St. Julià data del 1050, i va haver de ser modificada després dels terratrèmols del 1428. Conserva de l’obra primitiva dos absis.

Cada any a finals d'agost s'organitza un aplec al voltant d'una icònica sequoia, que compta amb una missa, un dinar popular i diverses activitats festives com música i dansa.

Des d’aquí surten molts camins cap al santuari de la mare de Déu de Cabrera, ermita que es va ensorrar el 1428 i que va tornar a ser alçada el 1611 i modificada posteriorment el segle XVIII. Està situada just al cim de la serra de  Cabrera  (1311 m) pel que es pot considerar un mirador privilegiat  tant d’Osona com de la Garrotxa. Queden al cim de la serra de Cabrera, vestigis del que havia estat el castell de Cabrera, bressol de la nissaga dels Cabrera.

El santuari situat a 1300m d'alçada avui és objectiu de moltes excursions. Ofereix també, a l’antiga casa annexa dels ermitans, servei de restaurant i hostatgeria els caps de setmana i festius.

Un indret sense dubte singular que ofereix un espectacular mirador a la plana de Vic, però també  Montserrat, la Mola, els Rasos de Peguera, el Pedraforca, el Puigmal, el puig de Bassegoda, el Canigó, l’Albera, el golf de Roses i el Montseny...

Si feu camí per l'Esquirol no us deixeu perdre aquest paratge!

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí