Temàtica: 
Ubicació: 

En els darrers temps de domini musulmà va formar part del districte de Yiynau-Bitra, en el Repartiment, després de la conquesta de Mallorca per Jaume I, Petra. Va quedar integrada dins la part reial, la qual el rei repartí entre els seus cavallers, sent-ne el gran beneficiari Pere de Portugal. Petra fou propietat dels cavallers de les famílies Burgues, Sant Joan, Sant Martí, Desbach i Sureda.

El 1248 segons la butlla d'Innocenci IV existia una església dedicada a Sant Pere. El 1300 es crea una pobla reial segons les ordinacions de Jaume II de Mallorca.

Durant els segles XVI i XVII, Petra era una localitat de les més puixants de Mallorca quant a nombre d'habitants i a producció agrícola, principalment cerealista. És en aquest període que es duen a terme les obres dels dos edificis més rellevants del poble, l'Església de Sant Pere d'estil gòtic i el Convent de Sant Bernadí d'estil renaixentista. A partir del segle XVIII Petra hagué de suportar llargues temporades d'epidèmies i de sequeres que minvaven la població i les collites.

Fins a 1982 va incloure el poble d'Ariany. Petra hi és a altres països, no només existeix a Mallorca. La població de Petra de Mallorca ha augmentat molt aquests derrers anys, ara som 3100 habitants(el 2013).

Font: Viquipèdia Petra

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí