Esteu aquí

Ubicació: 

L'Associació Cultural Vallgorguina, és una Entitat que va ser fundada l'any 1981, amb la finalitat d'aprofundir en la recerca de la història del nostre poble i recuperar les nostres tradicions.

Des del 1981 i sense faltar cap mes hem tret al carrer la revista La Vall, amb l'esforç que això comporta, però creiem que és una de les fites més importants que està duen a terme l'Associació.

El setembre de l'any 1985, va ser creat el Premi de poesia Mn. Narcís Saguer, i més endavant es va ampliar en l'apartat de història. Aquest Premi, té un Jurat de personalitats importants dins les lletres i la història de Catalunya.

També l'any 1985, per la Festa Major de la Mercè varen ser inaugurats els Gegants de Vallgorguina, en Bernat I l'Elionor, que representen els Senyors de Montclús, fets per gent de l'Associació i del nostre poble.

Al llarg d'aquests anys s'han format uns arxius de fotografia i documentació importants, Es va restaurar el dolmen de la Pedra Gentil, es va catalogar les masies del nostre terme i s'està dibuixant indrets peculiars del nostre poble. Organitzem conferències, excursions, fem exposicions i diferents actes culturals, que poden ser d’interès pels vallgorguinencs.

Podríem anomenar moltes coses més però seria massa llarg i ens faríem pesats. Pensen que la millor manera que podríeu contribuir a fer gran l'Associació és fer-vos-en socis. Per 25€ a l'any, rebreu mensualment la revista La Vall a casa vostra i tal com hem dit ens ajudareu a mantenir vives les tradicions i costums de Vallgorguina.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.