FIra de la Candelera a Molins de Rei

Dijous, 24 agost, 2017
Ubicació: 
Font: 
Ajuntament de Molins de Rei
Text publicat per: 
PAS

La Fira de la Candelera és un dels esdeveniments firals més importants de Catalunya i té lloc el primer cap de setmana de febrer.

Cada any, Molins de Rei obre les portes simbòliques de bat a bat i convida ufanosa vilatans i forasters a gaudir d'una fira secular: la Fira de la Candelera. El primer dissabte i diumenge del mes de febrer -llevat de causes de força major- la cita és obligada: Molins de Rei, la vila vuitcentenària, us espera a tots per oferir-vos una de les mostres agrícoles, industrials, comercials, lúdiques i culturals més arrelades a la comarca i al nostre país.

A partir d'una petició de l'Ajuntament de Molins de Rei, la primera Fira de la Candelera s'organitza l'any 1851. En els orígens, l'activitat firal es concentrava en mostres agrícoles i de bestiar. Posteriorment, a partir dels anys 1920, la Fira pren noves dimensions i en coincidir amb el seu centenari, l'any 1951, es convoca la Primera Exposició Industrial, Comercial i Agrícola.

Posteriorment, la Fira s'ha anat adaptant als nous sectors econòmics i, sense perdre ni una espurna dels seus orígens agrícoles, ha inclòs uns altres sectors d'importància, el darrer d'ells, l'any 2005, el de les tecnologies de la informació i la comunicació (la CiberFir@). A més, a l'aixopluc de la Fira, nombroses activitats culturals i recreatives s'han desenvolupat els darrers anys.

La Fira de la Candelera de Molins de Rei és, potser, una de les fires populars amb més participació, tant pel que fa a expositors, com pel que es refereix a visitants. En un recinte firal de més de 50.000 m2 (que suposen gairebé 8.000 metres lineals d'exposició), el nombre d'expositors ultrapassa els 750. Ateses les característiques particulars, la Fira de la Candelera és visitada per un nombre de persones que, any rere any, augmenta.