Ubicació: 

L’any 2019, amb motiu de la celebració del centenari de l’arribada del tren a Ribes de Freser va tenir lloc la primera festa de l’estiueig, per donar a conèixer el llegat històric del municipi, i explicar per què va experimentar importants canvis amb l’arribada del tren i els fenòmens de l’estiueig i el turisme de salut. També per reivindicar la Línia R3 i el foment del tren per la reducció de la petjada de carboni i com a mitjà de transport sostenible i respectuós amb el medi ambient.

La festa de l’estiueig és un cap de setmana temàtic entorn del poble, una recreació del Ribes del 1920 amb decoració als carrers, personatges vestits d’època, activitats per diferents públics, recreacions d’efemèrides, música, exposicions, i una fira noucentista d’artesania i productes agroalimentaris, entre d’altres amb l’objectiu de poder implicar el màxim la població, les entitats i els establiments centenaris.

El 2022 els protagonistes de la festa van ser els transports de principis del S. XX, amb l’exhibició de la diligència igualadina que cobria el trajecte Barcelona-Ribes abans de l’arribada del tren, es va poder passejar en un Ford A de 1928, i hi va tenir lloc una exhibició de bicicletes d’època i jocs tradicionals com les curses de sacs i trencar l’olla.

La Vall de Ribes també és un lloc d’alta tradició senderista, hi podeu caminar el brancal del Camí del Ripollès, que enllaça Ripoll-Bruguera-Ribes-Queralbs-Núria-Planoles i Montgrony; una ruta espectacular de natura i patrimoni cultural.

Tram del Camí: El Camí a la Garrotxa i al Ripollès

Rutes temàtiques: El camí brancal a Núria i Montgrony

 

 

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí