Ubicació: 

El castell es considera un dels màxims exponents del gòtic català, i el trobem damunt d'un turó de 632 metres d'alçada, i a dins del Parc Natural del Montseny. El 1002 el veiem esmentat per primera vegada, i està format per tres recintes encerclats per muralles. La part més antiga conservada és la Torre Mestra o de l'homenatge, de la segona meitat del segle X. Als segle XIII-XIV, però, s'hi van fer grans ampliacions, de la mà dels vescomtes de Cabrera, que van deixar la seva petja al castell, hi van fer  un nou recinte, un pati d'armes i una fossa. Al llarg de la seva història, Montsoriu sempre ha estat identificat amb el vescomtat de Cabrera, del qual fou l’autèntica capital  militar. Es podria dir que Hostalric en fou la capital administrativa, Breda, la religiosa, i Blanes, la comercial.

És un castell ric en llegendes, diuen per exemple que  cada any per la nit de Sant Joan, a les campanades de mitjanit, una dama nua apareix dalt de la torre del castell de Montsoriu anomenada l'Heura, amb una llàntia encesa a la mà esquerra i a l'altre un corn de caça. El fa sonar i se sent la contesta des del Coll de Castellar, aparèix un cavaller amb un cavall de foc, que pren la Dama Roja i desapareix en la foscor de la nit


 

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí