Què fem ? Qui sem ?

 ,

Volem promoure la cultura catalana fent castells. És una tradició popular catalana molt antiga on tothom pot participar : homes i dones, joves i vells, petits i grans. Sigui quin sigui el vostre origen sociocultural, tots seu els benvinguts en la nostra colla castellera. La nostra activitat consisteix a aixecar castells, això durant les festes majors o en qualsevol altra manifestació de tipus cultural o esportiu. Els castells són construccions humanes amb arquitectures complexes i precises per intentar pujar el més amunt possible , per fer això cal molta cohesió, solidaritat i organització entre el grup de castellers.

 ,

Què són les actuacions ?

 ,

L’actuació és el moment en què realitzem públicament les figures que hem treballat durant els assaigs. L’actuació es fa el més sovint a la plaça d’un vilatge en motiu d’una festa major, d’un aplec o d’una trobada. Els grallers acompanyen els castellers per fer de l’actuació un espectacle complet on la gent del poble és invitada a ajuntar-se als castellers per consolidar la pinya (la base) del castell.

 ,

Per què Angelets del Vallespir ?

 ,

És en referència als Angelets de la Terra, aquells pagesos del Vallespir que van lluitar amb dignitat i coratge contra la voluntat del rei de França, Lluís XIV, quan aquest va voler obligar la província del Rosselló a pagar l’impost de la gabella sobre la sal. Això se passava després del Tractat dels Pirineus, al segle XVII. Nos anomenem Angelets del Vallespir perquè, de la mateixa manera que aquells pagesos del Vallespir volien que els seus drets fossin respectats, nosaltres volem que la cultura i la identitat catalanes siguin respectades. Per altra banda, el castell és una construcció aèria on els qui pugen a dalt de tot són els mainatges, els més menuts, que esdevenen els nostres angelets.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí