Ubicació: 

A Xàbia sempre s’han ballat les danses tradicionals. Actualment, des de 1989, treballa el Grup de danses el Portitxol amb l’objectiu marcat de mantindre els balls populars de Xàbia, transmesos pels nostres avantpassats, a l’igual que potenciar, fomentar i recuperar el folklore, els balls i les cançons pròpies de la comarca i d’altres indrets del País Valencià.

 ,

El grup ha participat en la Fira de Turisme FITUR de Madrid, en la majoria de pobles de la nostra comarca (Marina Alta), dins de la programació cultural del Misteri d’Elx i per tot el País Valencià així com al 1999 a Moaña, Gondomar i Vigo (Galícia), Palmela, Pinyal Novo, Pocêirao i Setubal (Portugal), al 2000 a Atessa i Pescara (Itàlia), al 2002 a Sariñena (Osca), al 2003 a Santa Ana (Albacete), Molina de Segura (Múrcia), Santa Eulària (Eivissa), al 2004 a Legazpi (Euskadi) i Sant Antoni (Eivissa), Ciutadella i Fornells (Menorca), al 2004 a Soest i Ede (Holanda), al 2005 a Festival internacional i la Festa del marisc a Vigo. I al 2006 al Festival de l’antiga corona d’Aragó (Castelló de la Plana) i al Festival del Ajo en Vallelado (Segóvia).

 ,

Com activitats que el nostre grup organitza de forma periòdica, cal citar, la Dansà del Carrer Nou que ballem des de 1992, l’Encontre de Rondalles, que celebrem des de 1992, la processó cívica del Corpus des de l’any 1998, l’aplec de danses tradicionals des de 1998. Trobada de Gegants i Nanos des de 2004. El nostre grup té d’altres activitats paral·leles, la Colla de Nanos de Xàbia i la Colla Portitxol dolçainers i tabaleters.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí