Jaciment arqueològic de l'Illeta

Caminada del Grup de Caminants per l'Alacantí:de Mutxamel al Campello

El passat 24 de març vàrem fer l'etapa del Camí de Mutxamel al Campello, durant tot el dia el vent va estar present i ens va complicar una mica la jornada. 
Vàrem eixir de Mutxamel , en direcció de l'assut de Mutxamel, pel camí vàrem creuar alguns camps d'oliveres fins arribar a l'assut. El majestuós salt d'aigua li donava molta vida, a part la construcció ferma que tancava la llera, per vora el riu vàrem seguir cap al Campello , fins arribar a la torre medieval del barranquet de Marc. Després d'escoltar una explicació d'Anna sobre la història de la Torre , sense poder fer més temps vàrem seguir cap al Campello, després de creuar la població vàrem arribar al port. La gran Torre esdevenia un símbol del Campello i més enllà el jaciment arqueològic de l'Illeta. 
Vàrem veure les restes del jaciment, malauradament l'explicació no ens la van voler fer en Català , tot i el coneixement de l'idioma par part de la guia i la bona disposició del públic. 
Després de recórrer el jaciment i pujar a la Torre on una altra guia s'estrenava en l'explicació. Vàrem pujar a la torre i des de dalt es podia veure una panoràmica excepcional de la costa. 
Especialment impressionant la vista del jaciment arqueològic des de dalt de la Torre. 
Després vàrem anar a dinar una bona paella de marisc vora mar al restaurant Miramar, on vàrem escriure al llibre del Camí de l'Alacantí i vàrem segellar amb l'encuny del centre excursionista de Mutxamel.

 Podeu veure la traça clicant l'enllaç de la caminada del wikiloc