El Camí a la Vall d'Albaida, la Safor, la Valldigna i la Costera
D'Ontinyent a Xàtiva

Municipis d’aquest tram

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Observacions sobre la senyalització: 

 

 Tavernes de Valldigna- Benifairó- Simat de Valldigna: No hi ha senyalització del Camí, tot i això segueix senders marcats com PR o GR. Seguim el PR 51 de Tavernes a Benifairó, a Benifairó seguim el GR 236 de la ruta dels monestirs, que porta a Simat de Valldigna, tot i que per entrar a Simat ens desviem seguint la séquia per evitar la carretera.

 A la Costera

 La Costera es troba senyalitzada amb pintura( falta el nucli antic del Genovés)

Avisos: 

Traces GPS: Teniu ja penjada la traça GPS de tot el tram, des d'Ontinyent a Xàtiva.  Algunes etapes com d'Oliva a Tavernes,    són practicables però provisionals .També teniu   els mapes parcials d'Ontinyent fins a Ròtova i de Tavernes a Simat de la Valldigna. Pel que fa a la Costera teniu els mapes de Barxeta al Genovès.

Informació del Tram
Marca: 
Troncal

Distància total: 
190.00km
Estat del tram: 
Trams practicables amb GPS o sobre mapa (no marcats)
Descripció general del tram: 

El tram s'inicia a la població d'Ontinyent, capital de la Vall d'Albaida. Pel camí dels enginyers arribarem a Agullent, i després seguirem per Benissoda i Albaida. Passarem per Atzeneta d'Albaida, Carrícola i Otos, i després d'admirar els rellotges de sol d'Otos passarem a Beniatjar, Ràfol de Salem, Castelló de Rugat, L a Pobla del Duc, Quatretonda i Lluxent. Eixirem de la Vall d'Albaida i entrarem a la comarca veïna de la Safor. Visitarem  Ròtova i el convent de Sant Jeroni de Cobalba, i per la Font d'en Carròs arribarem a Oliva, després enfilarem el nostre camí cap a Piles  i Gandia. Anirem remuntant cap al nord fins Xeraco, passarem per la marjal i arribarem a Tavernes de Valldigna, creuarem tota la Valldigna, pels pobles de Benifairó i Simat de Valldigna, així com la visita imprescindible al  seu monestir . De la Valldigna passarem a Barx i a la comarca veïna de la Costera, passant per les poblacions de Barxeta, el Genovés i Xàtiva, on acaba aquest tram.

Guia editada?: 
No
Grau de dificultat: 

 Podreu llegir el detall de les distàncies i dificultats per etapes al document detallat.

Rutes temàtiques

Rutes suggerides

Des d'Ontinyent a Otos (25.00km)
Participa!

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.

Agraïments: 

Agraïm la seua col·laboració a Enric Abad d'Ontinyent, Lourdes de Benissoda, Imma Descals d 'Albaida,  a Joan Olivares d'Otos, a Raül de l'associació Amics del Buscarró de Quatretonda, a Pep Estornell de l'associació el Surar de Lluxent, a Miquel castillo per la seua participació a la Safor. També agraïm la seua participació a Paco Sales i el centre excursionista de Tavernes de Valldigna,  a  Assumpció de  Simat de la Valldigna i Paco Ubeda del Genovés.  També a Joan Carles Puig i Isabel Pina de la Llosa de Ranesper l'ajuda a l'etapa del Genovès a Xàtiva.Moltes gràcies a tots i a totes.