El Camí brancal a l'Horta Nord i el Carraixet

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Observacions sobre la senyalització: 

Al document sobre la senyalització podreu descobrir els detalls respecte la diferent senyalitica del brancal

Avisos: 

Al document sobre els avisos podreu trobar més detalls.

Informació del Tram
Marca: 
Brancal

Estat del tram: 
Trams practicables amb GPS o sobre mapa (no marcats)
Descripció general del tram: 

Connecta la Malva-rosa (València) amb Burjassot passant per la quasi totalitat dels pobles no servits pel Camí troncal, en tan sols 92 km i huit etapes d’entre 6 i 22 km. És un espai circumscrit entre el riu Túria i la serra Calderona, migpartit entre l’Horta i el Pla de Bétera i unit pel pas del barranc del Carraixet.

Presentació: Entre el riu Túria i la serra Calderona passeja el barranc del Carraixet en busca de mar. De naixement imprecís, guanya força pel barranc de Nàquera i muda el secà del Pla de Bétera per l’Horta ufanosa.

Si un miracle va fer brollar el Carraixet a Llíria, un altre succeí allà on mor, tal com recorda l’ermita dels Peixets. Miracle de debò és l’obra mestra dels àrabs, els 33 quilòmetres de la reial séquia de Montcada, que rega l’Horta des de fa 800 anys i que junt amb el Carraixet ens fa bona companyia en aquest Camí brancal.  

En huit etapes farem tota la volta dels pobles-castell que defensaven l’antiga Balansiya dels atacs del nord: el Puig, Montcada, Bétera i Burjassot, del qual només el de Bétera queda dempeus. Viatjarem a la història més antiga tot visitant les cases-cova de Mallorca, el molí de vent del s. X de Puçol, la torre àrab de Bofilla, la vil·la romana de l’Horta Vella i el poblat iber del Tòs Pelat. Ens meravellarem dels monestirs d’Ara Christi, la Magdalena i el Puig; dels palaus sumptuosos d’Albalat dels Sorells i Alfara del Patriarca; del nucli vell de Puçol; i del Ravalet de Montcada.

Descobrim el cor de l’Horta i un poblet que ens farà somiar, entre palauets, alqueries i barraques que són l’essència de la València rural. Pel curs de la reial séquia ens delitarà una infinitat de molins, alguns de més de 800 anys d’edat; els quadrats i portons que fan que l’aigua desafie la gravetat; i per descomptat, la gòtica Casa Comuna que acull el tribunal de la Séquia.

Continuarem pel bosc de la Calderona, per endolcir la vista amb dos paratges especials, la Costera i el Salt. Pel Pla de Bétera, pararem atenció als masos senyorials i els nombrosos catxerulos, pous, aljubs i corrals. Tot amb tot, dels contraforts de la Calderona fins a les ones de la Mediterrània, els palaus, torres, alqueries i vil·les que trobarem ens recordaran poderosament la secular riquesa de les terres del Carraixet.

Ací trobareu la descripció completa  del brancal

 

Guia editada?: 
No
Grau de dificultat: 

Al document de les fitxes del brancal podeu trobar els desnivells i distàncies de les diferents etapes.

Participa!

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.