El Camí a l'Horta, al Camp de Túria i al Camp de Morvedre
De l'Horta a Morvedre

Municipis d’aquest tram

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Observacions sobre la senyalització: 

No n'hi ha senyalització encara d'el Camí.

 Etapa Llíria Olocau: Tot i que no hi ha marques d'el Camí, ens pot ajudar que el recorregut segueix el sender PR 268 (blanc i groc) exepte el tros que ens desviem cap al mas d'Albert, però després torna a seguir el recorregut del PR fins a Olocau.

 

Avisos: 

Podeu descarregar la traça de GPS de València  a Sagunt( Les etapes del Cabanyal a Burjassot i de Paterna a Riba-roja són provisionals) , també hi ha els mapes  detallats de Llíria a Sagunt, de Burjassot a Paterna i de Riba-roja a Llíria.

 A la primera part del tram de València a Llíria alguns dels pobles del recorregut estan ben comunicats  pel metro de València, això ens facilitarà la logística per organitzar-nos l'arribada i la tornada.

 Cal destacar que algunes poblacions com Llíria o Sagunt pel seu contingut patrimonial i la seua importància històrica, la seua visita ens pot comportar més temps del previst, però paga la pena.

 A les etapes que transcorren per vora el  riu  Túria cal parar compte amb les bicicletes,  ja que és un camí molt transitat.

Informació del Tram
Marca: 
Troncal

Distància total: 
111.50km
Apte per bicicleta: 
De València a Llíra totalment, per la serra Calderona hi ha alguns punts que no són aptes.
Estat del tram: 
Trams practicables amb GPS o sobre mapa (no marcats)
Descripció general del tram: 

El tram s'inicia a la comarca de l'Horta,  a les portes de Serrans de la ciutat de València. Eixirem per la conca vella del riu Túria cap a la mar fins arribar al Grau, recorrerem l'antiga població marinera de Poble nou de la Mar, actualment Canyamelar, Cabanyal i Cap de França i d'allà passarem a la Malvarosa i  Alboraia, poble on es fa la tradicional orxata. Seguirem cap a Tavernes Blanques i Borbotó.   Per camins d'horta i antigues alqueries seguirem cap a Burjassot, coneixerem  part de l'obra de Vicent Andrés Estellés, ja que el recorregut passa per diferents  panells ceràmics amb alguns dels seus poemes.  Seguirem per una etapa molt urbana i plena de parimoni, creuarem Benimàmet, Paterna i pel riu Túria arribarem  a Riba-roja, ja a la comarca del Camp de Túria. Seguirem  per vora riu fins al pont de Ferro, després deixarem el riu Túria per passar per Benaguasil i Benissanó amb el seu monumental castell, i finalment arribarem  a Llíria la capital de la comarca.

 De Llíria seguirem cap a Olocau, visitant el mas d'Albert i el mas del Capellà, continuarem cap a la Cartoixa de Porta Celi i Serra.  Entrarem a la comarca del Camp de Morvedre, passarem pels pobles de Segart, Gilet i Petrés, i  finalment arribarem a  Sagunt capital de la comarca del Camp de Morvedre i final del tram.

El Camí local del Puntal dels Llops.

 Aquest local ens condueix al poblat iber del Puntal dels Llops

Guia editada?: 
No
Grau de dificultat: 

   Diferents nivells de dificultat segons les etapes:

 València- Cabanyal- Alboraia (11.6km): És una etapa de dificultat baixa, molt planera i curta, però molt plena de patrimoni que recorre els carrers del Grau, el Canyamelar, el Cabanyal, El Cap de França i la Malvarosa i després passa per alguns camins d'horta.

 Alboraia-Borbotó-Burjassot (7.9 km): És una etapa molt curta i planera, de baixa dificultat, que passa per camins d'horta. Tot i que encara no està del tot definida.

Burjassot- Benimàmet-Paterna (10.2km): És una etapa totalment urbana, curta i planera i de dificultat baixa,  però que es fa més llarga per la densitat de patrimoni que conté.

 Paterna-Riba-roja (14.7km):  És una etapa de dificultat baixa  que basicament discorre pel costat del riu Túria, sense massa desnivell.

 Riba-roja-Benaguasil-Benissanó-Llíria(16.1km):  Etapa de llargada mitjana, planera, però amb un fort contingut patrimonial  en les diferents poblacions per on passa, que la fa més llarga.

Llíria -Olocau (14.7km): Etapa relativament planera, de dificultat baixa que recorre els camins del Camp de Túria.

Olocau-Serra (13.8km):  És una etapa  de muntanya, que recorre la serra Calderona, tot i que és una pujada dolça en general , té algun punt on la pendent és fa més pronunciada.

 Serra-Segart (8.7km): Etapa curta  i senzilla que recorre part de la serra Calderona, té alguns desnivells, però sempre amb pujades dolces.

Segart-Gilet-Petrés-Sagunt (13.8 km):  Etapa de dificultat baixa amb no massa desnivells, que s'allarga per les visites a les diferents poblacions per on passa.

 

 

 

 

 

 

Rutes temàtiques

Rutes suggerides

De Burjassot a Riba-roja de Túria, un camí de versos, patrimoni i natura (18.50km)
Participa!

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.

Agraïments: 

 Agraïm la  participació en la construció del tram a Maribel Maria i Francesc de l'associació Salvem el Cabanyal, a Laura  Rubio i a Miquel Julià d'Alboraia,  a Raquel Andrés i Santi, a Mercè, Ferran Agustí i Mercè de l'associació Ca Bassot de Burjassot, a Miquel Castillo per l'ajuda a Riba-roja i Benaguasil,  a  Xelo Civera de Vilamarxant, a Joan Dominguez de Benaguasil, a Juan Vicente QuintoMireia Garcia i Carles Subiela de Llíria, i el Casal Jaume I de Llíria, a Ferran Agustí i Ferran Zurriaga d'Olocau, a David Garcia de Segart, per les seues aportacions sobre la Calderona i el castell de Sagunt, i a Jordi de Sagunt. A tots i a totes moltes gràcies