El Camí a l'Horta, al Camp de Túria i al Camp de Morvedre
De l'Horta a Morvedre

Municipis d’aquest tram

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Observacions sobre la senyalització: 

No n'hi ha senyalització encara d'el Camí.

 Etapa Llíria Olocau: Tot i que no hi ha marques d'el Camí, ens pot ajudar que el recorregut segueix el sender PR 268 (blanc i groc) exepte el tros que ens desviem cap al mas d'Albert, però després torna a seguir el recorregut del PR fins a Olocau.

 

Avisos: 

Podeu descarregar la traça de GPS de València  a Sagunt( Les etapes del Cabanyal a Burjassot i de Paterna a Riba-roja són provisionals) , també hi ha els mapes  detallats de Llíria a Sagunt, de Burjassot a Paterna i de Riba-roja a Llíria.

 A la primera part del tram de València a Llíria alguns dels pobles del recorregut estan ben comunicats  pel metro de València, això ens facilitarà la logística per organitzar-nos l'arribada i la tornada.

 Cal destacar que algunes poblacions com Llíria o Sagunt pel seu contingut patrimonial i la seua importància històrica, la seua visita ens pot comportar més temps del previst, però paga la pena.

 A les etapes que transcorren per vora el  riu  Túria cal parar compte amb les bicicletes,  ja que és un camí molt transitat.

Informació del Tram
Marca: 
Troncal

Distància total: 
111.50km
Apte per bicicleta: 
De València a Llíra totalment, per la serra Calderona hi ha alguns punts que no són aptes.
Estat del tram: 
Trams practicables amb GPS o sobre mapa (no marcats)
Descripció general del tram: 

El tram s'inicia a la comarca de l'Horta,  a les portes de Serrans de la ciutat de València. Eixirem per la conca vella del riu Túria cap a la mar fins arribar al Grau, recorrerem l'antiga població marinera de Poble nou de la Mar, actualment Canyamelar, Cabanyal i Cap de França i d'allà passarem a la Malvarosa i  Alboraia, poble on es fa la tradicional orxata. Seguirem cap a Tavernes Blanques i Borbotó.   Per camins d'horta i antigues alqueries seguirem cap a Burjassot, coneixerem  part de l'obra de Vicent Andrés Estellés, ja que el recorregut passa per diferents  panells ceràmics amb alguns dels seus poemes.  Seguirem per una etapa molt urbana i plena de parimoni, creuarem Benimàmet, Paterna i pel riu Túria arribarem  a Riba-roja, ja a la comarca del Camp de Túria. Seguirem  per vora riu fins al pont de Ferro, després deixarem el riu Túria per passar per Benaguasil i Benissanó amb el seu monumental castell, i finalment arribarem  a Llíria la capital de la comarca.

 De Llíria seguirem cap a Olocau, visitant el mas d'Albert i el mas del Capellà, continuarem cap a la Cartoixa de Porta Celi i Serra.  Entrarem a la comarca del Camp de Morvedre, passarem pels pobles de Segart, Gilet i Petrés, i  finalment arribarem a  Sagunt capital de la comarca del Camp de Morvedre i final del tram.

El Camí local del Puntal dels Llops.

 Aquest local ens condueix al poblat iber del Puntal dels Llops

Guia editada?: 
No
Grau de dificultat: 

   Diferents nivells de dificultat segons les etapes:

 València- Cabanyal- Alboraia (11.6km): És una etapa de dificultat baixa, molt planera i curta, però molt plena de patrimoni que recorre els carrers del Grau, el Canyamelar, el Cabanyal, El Cap de França i la Malvarosa i després passa per alguns camins d'horta.

 Alboraia-Borbotó-Burjassot (7.9 km): És una etapa molt curta i planera, de baixa dificultat, que passa per camins d'horta. Tot i que encara no està del tot definida.

Burjassot- Benimàmet-Paterna (10.2km): És una etapa totalment urbana, curta i planera i de dificultat baixa,  però que es fa més llarga per la densitat de patrimoni que conté.

 Paterna-Riba-roja (14.7km):  És una etapa de dificultat baixa  que basicament discorre pel costat del riu Túria, sense massa desnivell.

 Riba-roja-Benaguasil-Benissanó-Llíria(16.1km):  Etapa de llargada mitjana, planera, però amb un fort contingut patrimonial  en les diferents poblacions per on passa, que la fa més llarga.

Llíria -Olocau (14.7km): Etapa relativament planera, de dificultat baixa que recorre els camins del Camp de Túria.

Olocau-Serra (13.8km):  És una etapa  de muntanya, que recorre la serra Calderona, tot i que és una pujada dolça en general , té algun punt on la pendent és fa més pronunciada.

 Serra-Segart (8.7km): Etapa curta  i senzilla que recorre part de la serra Calderona, té alguns desnivells, però sempre amb pujades dolces.

Segart-Gilet-Petrés-Sagunt (13.8 km):  Etapa de dificultat baixa amb no massa desnivells, que s'allarga per les visites a les diferents poblacions per on passa.

 

 

 

 

 

 

Poblacions i etapes del tram: 

En la següent taula hi podeu veure les distàncies i altituds entre cada població. En negreta marquem les etapes suggerides amb un criteri de dificultat mitjana. Aquestes etapes son només una de les moltes possibilitats; podeu dissenyar-vos les etapes segons les vostres preferències.

* El desnivell acumulat positiu per etapa és la suma de totes les pujades d'una etapa.

 

Poble Distància acumulada (km) Distància al poble anterior (km) Altitud (m) Desnivell acumulat positiu (m) Distància per etapa (km)
València 0   9    
El Cabanyal 7,9 7,9 6 23 7,9
Alboraia 15,6 7,7 10 23 7,7
Tavernes Blanques 18,4 2,8 18    
Bonrepós 19,9 1,5 16    
Carpesa 21,3 1,4 15    
Borbotó 22,7 1,4 21    
Burjassot 26,7 4 42 27 11,1
Benimàmet, 30,2 3,5 37    
Paterna 34,5 4,3 54 46 7,8
Riba-roja 50,7 16,2 98 86 16,2
Benaguasil 60,2 9,5 119    
Benissanó 64,03 3,83 127    
Llíria 67,05 3,02 181 83 16,35
Olocau 82,4 15,35 269 60 15,35
Catoixa de Porta Celi, 92,2 9,8 304    
Serra 96,8 4,6 334 697 14,4
Segart 105,6 8,8 286 425 8,8
Gilet 113,9 8,3 104    
Petrés 115,8 1,9 77    
Sagunt 123 7,2 54 697 17,4
Rutes temàtiques

Rutes suggerides

De Burjassot a Riba-roja de Túria, un camí de versos, patrimoni i natura (18.50km)
Participa!

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.

Agraïments: 

 Agraïm la  participació en la construció del tram a Maribel Maria i Francesc de l'associació Salvem el Cabanyal, a Laura  Rubio i a Miquel Julià d'Alboraia,  a Raquel Andrés i Santi, a Mercè, Ferran Agustí i Mercè de l'associació Ca Bassot de Burjassot, a Miquel Castillo per l'ajuda a Riba-roja i Benaguasil,  a  Xelo Civera de Vilamarxant, a Joan Dominguez de Benaguasil, a Juan Vicente QuintoMireia Garcia i Carles Subiela de Llíria, i el Casal Jaume I de Llíria, a Ferran Agustí i Ferran Zurriaga d'Olocau, a David Garcia de Segart, per les seues aportacions sobre la Calderona i el castell de Sagunt, i a Jordi de Sagunt. A tots i a totes moltes gràcies