El Camí brancal a la Tinença de Benifassà

Municipis d’aquest tram

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Avisos: 

Evidentment hi ha tot un seguit de PR i SL ben marcats i de referència a la Tinença, que es poden consultar en l’excel·lent mapa senderista d’El Tossal Cartografies. Podem destacar la ruta circular de la fageda del Retaule i la mola del Boix (Embassament PR-C-95/85), la circular de la font Donzella (Vallibona SL en projecte) i la variant del salt de Robert (Fredes PR-V-75.2)

 

Entre les coses a visitar que es troben fora de la ruta del Brancal, es pot destacar el Salt de Robert (Fredes), el parc escultòric del Jardí de Peter (la Pobla), el conjunt del monestir de Santa Maria i el castell de Beni-Hassan (el Bellestar), les pintures rupestres de la cova dels Rosegadors (al peu del pantà), el paratge natural de la Font de Sant Pere i el riu Verd (la Sénia) i l’ermita de Sant Domingo i els boscos de ribera del riu Cérvol (Vallibona).

Informació del Tram
Marca: 
Brancal

Distància total: 
90.00km
Estat del tram: 
Trams practicables amb GPS o sobre mapa (no marcats)
Descripció general del tram: 

Aquest brancal d'el Camí ens endinsa pels pobles de la Tinença de Benifassà. Iniciem el nostre recorregut a Vallibona a la comarca dels Ports  i seguirem el nostre camí cap a Castell de Cabres, Coratxà, el Boixar i Fredes. A l'etapa següent passarem pel portell de l'Infern i el pantà d'Ulldecona fins arribar al Bellestar, després farem cap a  Bel i la Pobla de Benifassà per finalment acabar una altra vegada a Vallibona

 Circuits Locals

Camí local  Bel -mas de les Cardones - Rossell

Ruta local que connecta el Camí brancal de la Tinença amb el poble de Rossell per la vall de la Mora i els seus ametllers en flor. Cal fer 2 km pel Camí troncal des de Bel al mas de les Cardones, on arrenca el Camí local. A Rossell, deixa la capella de Sant Marc en espina de peix i visita l'hospital medieval, l'església i el carrer Major per després acabar en el mirador incomparable de la creu de terme. Senyalitzada com a ruta 4 de l'ajuntament de Rossell.

Guia editada?: 
No
Comarques: 
Rutes temàtiques

Rutes suggerides

Entre cingles i balmes (16.00km)
Participa!

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.