El Camí brancal dels boscos del Túria

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Observacions sobre la senyalització: 

Tot i que no hi ha senyalització amb la marca d'El Camí, al document sobre la senyalització trobareu els senders senyalitzats que hi ha a la zona,  que us poden ajudar a fer el recorregut.

Informació del Tram
Marca: 
Brancal

Distància total: 
31.00km
Estat del tram: 
Trams practicables amb GPS o sobre mapa (no marcats)
Descripció general del tram: 

El Camí Brancal i senders locals Els boscos del Túria    

Comarques de l’Horta Oest i el Camp de Túria                       

Presentació:

Explorem la comarca natural de la Vallbona, horta ufanosa on l’aigua brolla amb força, a cavall entre els dos boscos millor conservats de l’entorn de València: la Vallesa i les Rodanes. Tots dos, museus a cel obert on podem descobrir sengles trinxeres i nius de metralladora, l’última defensa de València durant la Guerra Civil Espanyola.

Tant bosc com horta són greument amenaçats per l’especulació i el foc; i per això han servit de bressol de moviments de defensa del territori que han abocat a la creació del Parc Natural del Túria.

Pugem al mirador de l’Assut i al poblat iber de la Lloma de Betxí; escodrinyem les masies nobles del Virrei, del Pilar, del Mandor, de Sant Antoni i d’Alcedo; i resseguim els boscos de ribera dels barrancs Fondo i Mandor. Visitem la Casa Gran de la Pobla de Vallbona, el parc de la Pinada de l’Eliana i el poble nou de Sant Antoni de Benaixeve.

Per una motxilla més plena, recorrem els camins locals complementaris per descobrir el castell i església modernista de Vilamarxant; els molins i masos del  Gallipont, Porxinos i la Barca; i la bassa Barreta al si del bosc de les Rodanes.

 Camí local de Gallipont

 A la pàgina web  del Wikiloc teniu la traça del recorregut d'aquest local.

 

Guia editada?: 
No
Grau de dificultat: 

 En general són tres etapes de baixa dificultat, tot i això  al document dels relleus i distàncies, i al de la fitxa d'etapes  podreu veure més detalls

Participa!
Els Vetlladors d'aquest Tram són: 
Anònim

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.