El Camí brancal dels boscos del Túria

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Observacions sobre la senyalització: 

Tot i que no hi ha senyalització amb la marca d'El Camí, al document sobre la senyalització trobareu els senders senyalitzats que hi ha a la zona,  que us poden ajudar a fer el recorregut.

Informació del Tram
Marca: 
Brancal

Distància total: 
31.00km
Estat del tram: 
Trams practicables amb GPS o sobre mapa (no marcats)
Descripció general del tram: 

El Camí Brancal i senders locals Els boscos del Túria    

Comarques de l’Horta Oest i el Camp de Túria                       

Presentació:

Explorem la comarca natural de la Vallbona, horta ufanosa on l’aigua brolla amb força, a cavall entre els dos boscos millor conservats de l’entorn de València: la Vallesa i les Rodanes. Tots dos, museus a cel obert on podem descobrir sengles trinxeres i nius de metralladora, l’última defensa de València durant la Guerra Civil Espanyola.

Tant bosc com horta són greument amenaçats per l’especulació i el foc; i per això han servit de bressol de moviments de defensa del territori que han abocat a la creació del Parc Natural del Túria.

Pugem al mirador de l’Assut i al poblat iber de la Lloma de Betxí; escodrinyem les masies nobles del Virrei, del Pilar, del Mandor, de Sant Antoni i d’Alcedo; i resseguim els boscos de ribera dels barrancs Fondo i Mandor. Visitem la Casa Gran de la Pobla de Vallbona, el parc de la Pinada de l’Eliana i el poble nou de Sant Antoni de Benaixeve.

Per una motxilla més plena, recorrem els camins locals complementaris per descobrir el castell i església modernista de Vilamarxant; els molins i masos del  Gallipont, Porxinos i la Barca; i la bassa Barreta al si del bosc de les Rodanes.

 Camí local de Gallipont

 A la pàgina web  del Wikiloc teniu la traça del recorregut d'aquest local.

 Camí local de les Rodanes.

 El Camí local de les Rodanes recorre alguns  indrets de gran valor patrimonial del Camp de Túria,  com per exemple el paratge de les Rodanes, la rambla  Redona, Vilamarxant, el mas de la Barca i el pont de Ferro.

A l'enllaç de la pàgina del Wikiloc trobareu la traça del recorregut.

Guia editada?: 
No
Grau de dificultat: 

 En general són tres etapes de baixa dificultat, tot i això  al document dels relleus i distàncies, i al de la fitxa d'etapes  podreu veure més detalls

Participa!
Els Vetlladors d'aquest Tram són: 
Anònim

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.