El Camí al Camp de Morvedre, la Vall de Segó i la Plana
De Sagunt a Castelló de la Plana

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Observacions sobre la senyalització: 

 Artana-Betxí: Hi ha senyalitzat de la ratlla del terme d'Artana fins a Betxí. Es troba senyalitzat el casc urbà de Betxí,(n'hi ha marques als canvis de direcció)

 Betxí-Les Alqueries: Hi ha senyalitzat  des de Betxí  fins més enllà de la muntanyeta de Sant Antoni on comença el terme de les Alqueries

 Borriana-Vila-real: Hi ha senyalitzat de la ratlla del terme a Vila-real, la part del terme de Borriana encara no hi ha senyalització. Hi ha senyalitzat també la part urbana de Vila-real

Vila-real-Almassora: Tota l'etapa es troba senyalitzada. No n'hi ha senyalització dintre del casc urbà d'Almassora.

 Almassora-Castelló de la Plana: Es troba senyalitzat de l'eixida d'Almassora fins l'ermita de Sant Jaume de Fadrell. Falta la senyalització de Sant Jaume de Fadrell a Castelló de la Plana.

 

Avisos: 

A l'etapa Fondeguilla-Eslida hi ha la possibilitat de desviar-se de l'itinerari troncal per pujar al castell de Castro i a la Nevera de Fondeguilla, val la pena!

A l'etapa d'Eslida a Artana, abans d'arribar a l'ermita de Santa Cristina, hi ha alguns punts que el recorregut continua per la rambla. Hi ha algun punt que el camí antic fa falta netejar-lo, però podeu vorejar-los pel costat.

 A l'etapa de Vila-real a Almassora n'hi ha algun punt que el camí passa per dintre del riu, en temps de pluges pot trobar-se el camí amb aigua.

 A l'etapa d'Almassora a Castelló de la Plana creuem la carretera que va d'Almassora al Grau per l'ermita de Sant Antoni, cal anar amb compte a l'hora de creuar-la. Ja en terme de Castelló i molt prop de l'itinerari troncal n'hi ha l'ermita de Sant Jaume de Fadrell.

 

Informació del Tram
Marca: 
Troncal

Distància total: 
130.64km
Apte per bicicleta: 
D'Eslida fins a Castelló de la Plana, és apte per a bicicleta, llevat d'alguns punts molt concrets de l'etapa d'Eslida a Artana.
Estat del tram: 
Trams practicables amb GPS o sobre mapa (no marcats)
Descripció general del tram: 

Aquest tram l'iniciem a l'antiga població de Sagunt, per passar a la subcomarca de la Vall de Segó, on passarem per les poblacions de  Faura, Benifairó de les Valls, Quart de les Valls, Quartell, Benavites i Almenara.

Després  remuntarem  cap  a La Vall d'Uixó ja a la Plana Baixa i iniciarem l'ascens als pobles de la Serra d' Espadà, Fontdeguilla, Eslida i Artana. A continuació deixarem la serra d'Espadà  per fer cap a Betxí i la Muntanyeta de Sant Antoni. Així seguirem  la caminada per La Plana, voltada de tarongers. Visitarem les  Alqueries, Borriana i Vila-real amb la seua ermita de la Mare de Déu de Gràcia. Després creuarem el riu Millars i arribarem a l'ermita de Santa Quitèria, al poble   d'Almassora, i pel Caminàs arribarem  a Castelló de la Plana, on s'acaba aquest  tram i comença el tram Penyagolosa. També a Castelló de la Plana s'acaba el gran itinerari del Camí del Sud  (Dénia- Castelló de la Plana), i comença l'altre gran itinerari  El Camí central, de Castelló de la Plana a  Montserrat.

Guia editada?: 
No
Grau de dificultat: 

 En general tot el tram és de dificultat baixa, tota manera al document adjunt podreu veure la dificultat per etapa.

Rutes temàtiques

Rutes suggerides

Dels camins de marjal a un viatge per dintre de la Terra (13.00km)
De Vila-real a Castelló (21.00km)
Participa!

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.

Agraïments: 

En la consolidació d'aquest tram hem d'agrair la seua col.laboració a Ximo Graña, Sara Aunes, Iban roure, i Jordí  de Sagunt, a Arturo Queral, Domenec i Antonino de Faura, a Juan Carlos GIL (Citral) de Quartell, a Carles Mateu, Carolina i Robert d'Almenara,  a Jordi Julià de la Vall d'Uixò, a Toni Clavell de Fondeguilla,a Vicent Gómez d'Eslida, a Josep Herrero d'Artana, a Susana del centre excursionista de Betxí i Joan Centelles a l'etapa de Betxí, a l'associació del Pla Rodó de Les Alqueries i en especial a Lloreç i Adolf, a Borriana l'agrupament escolta de Borriana, a Vicent Cerdà, i l'associació Socarrats i al Casal Jaume I a Vila-real, a Xavi Trenco Carmina Ribés i l'associació Torrelló d'Almassora. Moltes gràcies a tots i a totes.