El Camí al Camp de Morvedre, la Vall de Segó i la Plana
De Sagunt a Castelló de la Plana

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Observacions sobre la senyalització: 

 Artana-Betxí: Hi ha senyalitzat de la ratlla del terme d'Artana fins a Betxí. Es troba senyalitzat el casc urbà de Betxí,(n'hi ha marques als canvis de direcció)

 Betxí-Les Alqueries: Hi ha senyalitzat  des de Betxí  fins més enllà de la muntanyeta de Sant Antoni on comença el terme de les Alqueries

 Borriana-Vila-real: Hi ha senyalitzat de la ratlla del terme a Vila-real, la part del terme de Borriana encara no hi ha senyalització. Hi ha senyalitzat també la part urbana de Vila-real

Vila-real-Almassora: Tota l'etapa es troba senyalitzada. No n'hi ha senyalització dintre del casc urbà d'Almassora.

 Almassora-Castelló de la Plana: Es troba senyalitzat de l'eixida d'Almassora fins l'ermita de Sant Jaume de Fadrell. Falta la senyalització de Sant Jaume de Fadrell a Castelló de la Plana.

 

Avisos: 

A l'etapa Fondeguilla-Eslida hi ha la possibilitat de desviar-se de l'itinerari troncal per pujar al castell de Castro i a la Nevera de Fondeguilla, val la pena!

A l'etapa d'Eslida a Artana, abans d'arribar a l'ermita de Santa Cristina, hi ha alguns punts que el recorregut continua per la rambla. Hi ha algun punt que el camí antic fa falta netejar-lo, però podeu vorejar-los pel costat.

 A l'etapa de Vila-real a Almassora n'hi ha algun punt que el camí passa per dintre del riu, en temps de pluges pot trobar-se el camí amb aigua.

 A l'etapa d'Almassora a Castelló de la Plana creuem la carretera que va d'Almassora al Grau per l'ermita de Sant Antoni, cal anar amb compte a l'hora de creuar-la. Ja en terme de Castelló i molt prop de l'itinerari troncal n'hi ha l'ermita de Sant Jaume de Fadrell.

 

Informació del Tram
Marca: 
Troncal

Distància total: 
130.64km
Apte per bicicleta: 
D'Eslida fins a Castelló de la Plana, és apte per a bicicleta, llevat d'alguns punts molt concrets de l'etapa d'Eslida a Artana.
Estat del tram: 
Trams practicables amb GPS o sobre mapa (no marcats)
Descripció general del tram: 

Aquest tram l'iniciem a l'antiga població de Sagunt, per passar a la subcomarca de la Vall de Segó, on passarem per les poblacions de  Faura, Benifairó de les Valls, Quart de les Valls, Quartell, Benavites i Almenara.

Després  remuntarem  cap  a La Vall d'Uixó ja a la Plana Baixa i iniciarem l'ascens als pobles de la Serra d' Espadà, Fontdeguilla, Eslida i Artana. A continuació deixarem la serra d'Espadà  per fer cap a Betxí i la Muntanyeta de Sant Antoni. Així seguirem  la caminada per La Plana, voltada de tarongers. Visitarem les  Alqueries, Borriana i Vila-real amb la seua ermita de la Mare de Déu de Gràcia. Després creuarem el riu Millars i arribarem a l'ermita de Santa Quitèria, al poble   d'Almassora, i pel Caminàs arribarem  a Castelló de la Plana, on s'acaba aquest  tram i comença el tram Penyagolosa. També a Castelló de la Plana s'acaba el gran itinerari del Camí del Sud  (Dénia- Castelló de la Plana), i comença l'altre gran itinerari  El Camí central, de Castelló de la Plana a  Montserrat.

Guia editada?: 
No
Grau de dificultat: 

 En general tot el tram és de dificultat baixa, tota manera al document adjunt podreu veure la dificultat per etapa.

Poblacions i etapes del tram: 

En la següent taula hi podeu veure les distàncies i altituds entre cada població. En negreta marquem les etapes suggerides amb un criteri de dificultat mitjana. Aquestes etapes son només una de les moltes possibilitats; podeu dissenyar-vos les etapes segons les vostres preferències.

* El desnivell acumulat positiu per etapa és la suma de totes les pujades d'una etapa.

 

Poble Distància acumulada (km) Distància al poble anterior (km) Altitud (m) Desnivell acumulat positiu per etapa (m) Distància per etapa (km)
Sagunt 0   57    
Faura 10,7 10,7 35 324 10,7
Benifairó de les Valls 12,1 1,4 41    
Quart de les Valls 13,3 1,2 58    
Quartell 16,1 2,8 47    
Benavites 16,9 0,8 41    
Almenara 22 5,1 29 60 11,3
Xilxes 31,5 9,5 12 59 9,5
La Llosa 34,1 2,6 87    
La Vall d'Uixó 43,6 9,5 138 222 12,1
Fondeguilla 52,1 8,5 351 426 8,5
Castell de Castro 56,7 4,6 747    
Eslida 62,7 6 409 847 10,6
Artana 72,07 9,37 221 184 9,37
Betxí 79,3 7,23 93 85 7,23
Les Alqueries 96,6 17,3 19 60 17,3
Borriana 100,3 3,7 16    
Vila-real 109,3 9 46 44 12,7
Almassora 120,3 11 17 58 11
Castelló de la Plana 129,8 9,5 33 16 9,5
Rutes temàtiques

Rutes suggerides

Participa!

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.

Agraïments: 

En la consolidació d'aquest tram hem d'agrair la seua col.laboració a Ximo Graña, Sara Aunes, Iban roure, i Jordí  de Sagunt, a Arturo Queral, Domenec i Antonino de Faura, a Juan Carlos GIL (Citral) de Quartell, a Carles Mateu, Carolina i Robert d'Almenara,  a Jordi Julià de la Vall d'Uixò, a Toni Clavell de Fondeguilla,a Vicent Gómez d'Eslida, a Josep Herrero d'Artana, a Susana del centre excursionista de Betxí i Joan Centelles a l'etapa de Betxí, a l'associació del Pla Rodó de Les Alqueries i en especial a Lloreç i Adolf, a Borriana l'agrupament escolta de Borriana, a Vicent Cerdà, i l'associació Socarrats i al Casal Jaume I a Vila-real, a Xavi Trenco Carmina Ribés i l'associació Torrelló d'Almassora. Moltes gràcies a tots i a totes.