Sant Joan de Mollet

Coneix!

Comarca: 
habitants: 
495 (2016)
Superfície: 
3.12 Km²
Altitud: 
54 msnm

El municipi de Sant Joan de Mollet ocupa una superfície de 3,28 Km2 a la comarca del Gironès, i pertany al partit judicial de Girona. Aquest petit municipi limita al nord amb el Ter, i al sud amb Sant Martí Vell, mentre que a l’est confronta amb el poble de Flaçà, amb el qual avui dia pràcticament està unit, i a l’oest amb Bordils.

Gentilici: molletencs i molletenques

El terme municipal és en general pla, tot i que el poble s’ha aixecat en un turonet a 54 m d’altitud sobre el mar. El poble va nèixer al voltant de l’església, a la part més encimbellada del terme, però a la part nova s’ha anat aixecant entorn de la carretera antiga.

L’enlairada situació del poble fa que tot sovint Mollet senti la presència dels vents del nord, que fan que el seu clima sigui fred a l’hivern, però suau i temperat la resta de l’any.

Escut: 
Mapa urbà: 
Enllaços: 

Foto panoràmica església: Albert Torelló sota llicència.

Fotos: Ajuntament de Sant Joan de  Mollet

Etimologia del nom: 
El nom de Mollet apareix en documentació des del s. IX, probablement del llatí MOLLETU ‘(terreny) aigualós, posteriorment cristianitzat amb el Sant Joan davant.

Rutes suggerides

De Girona a La Bisbal d'Empordà (52.00km)
De Girona a Flaçà i retornar amb el tren (22.00km)

Al costat del pou públic, inaugurat el 1976, hi ha una font que lliura les mateixes aigües que nodreixen el pou, i que data de 1885. Aquesta font està decorada amb rajoles de colors amb escenes de la vida al camp i també,...

Participa

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.