Planoles

Coneix!

Comarca: 
habitants: 
309
Superfície: 
18,8 km2
Altitud: 
1136m

Gentilici; planolenc, planolenca

Planoles és el municipi de menor extensió (18,7 km 2 ) de la Vall de Ribes, tot i que és el més poblat de la zona, després de Ribes del Freser. Se situa a l'excepcional vall de Rigat. Planoles s’ha esforçat per convertir-se en una població turística i ha aconseguit un aspecte de poble ben cuidat, amb cases repicades i xalets, creant un contrast de cases antigues i xalets moderns. Un petit paradís de300 persones amb cada dia de l’aire net i l’aigua pura. A l’oest de Planoles, a més, es troba un petit nucli de població,  Planés.

L’església parroquial de Sant Vicenç de Planoles és un edifici romànic amb un campanar esvelt i de planta quadrada. Una restauració moderna va posar en relleu tota l’estructura de la primitiva nau romànica. Conserva una pila baptismal del segle XII.

La festa major se celebra el tercer diumenge d’agost i la festa de la Caritat el segon o tercer diumenge de juny. Es reparteixen panets beneïts entre els assistents. El poble conserva antics costums, per exemple, amb la gran truitada que se celebra el dilluns de Pasqua de Resurrecció, iniciada anys enrere pels caramellaires, amb els ous arreplegats durant el recorregut. 

Escut: 
Mapa urbà: 

Rutes suggerides

De Sant Joan de les Abadesses a Gombrèn passant per Vidabona, Sant Julià Saltor, Bruguera, Ribes, Queralbs, Núria, Planoles i Montgrony (85.00km)
Participa

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.