Llinars del Vallès

Coneix!

habitants: 
9747
Superfície: 
27,6
Altitud: 
198

Gentilici: Llinassenc, llinassenca.

Llinars és un municipi del Vallès Oriental situat a la part alta de la vall del riu Mogent, al fons de la Depressió Pre-litoral, al vessant nord de la Serralada Litoral, on hi ha el Turó dels Castellans (378 m), el turó del Puigpedròs (371 m), el Turó del Vent (387 m) i el turó de la Pera.

El municipi s'estén vers el nord fins a la plana vallesana que mor els contraforts del Montseny. Té una forma allargada des de l'antiga parròquia de Sant Joan de Sanata a l'extrem NE fins a la de Sant Esteve del Coll, al SW.

El centre del terme és la vall del riu Mogent. Aquest riu és un afluent del Congost, el qual s'ajunta amb el Ripoll formant el riu Besòs. El terme té una extensió de 27,5 km2, una altitud de 182 metres i és situat a 40 km de Barcelona.La població, l'any 2016, és de 9.717 habitants.

 Font: Ajuntament de Llinars del Vallès

Escut: 
Mapa urbà: 

Els bolets són un producte típic de Llinars des de temps immemorials. La seva proximitat al Massís del Corredor i el fet de tenir estació de tren al centre del poble va fer que molta gent de Barcelona prengués per...

Emplaçat en el mateix nucli de Llinars del Vallès, el Castell Nou, declarat com Bé Cultural d'Interès Nacional, és un dels millors palaus renaixentistes conservats del país. Fou construït per enc...

Participa

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.